11
februari
2020
|
16:26
Europe/Amsterdam

Afsluiting Schakelmodule 'Leraar gezocht!'

IMG_2931

Op donderdag 6 februari vond de afsluiting plaats van de Schakelmodule ‘Leraar gezocht!.’ Tijdens deze module deden leerlingen van Havo-5 in het kader van de vraag ‘Is het leraarschap iets voor mij?’ onderzoek naar hun kwaliteiten, het beroep van leraar en de match daartussen. 

Schuilt er een leraar in mij?
Tussen de aftrap op 19 september en de afronding op 6 februari gingen de leerlingen aan de slag met het verkennen van het beroep van leraar. Voorbeelden van vragen waren: ‘Wat moet ik kennen en kunnen om een goede leraar te worden?’ 'Welke kwaliteitseisen worden gesteld aan leraren PO en VO?‘ 'Hoe stel ik goede vragen om een volledig beeld te krijgen van wat een leraar allemaal doet?’ ‘Wat is ervoor nodig om een goede les te geven?’ Voor een stukje praktijkervaring hebben leerlingen elkaar minilessen gegeven, elkaar daarop feedback gegeven en stage gelopen. Allemaal activiteiten om een onderbouwd antwoord te kunnen geven op de vraag ‘Schuilt er een leraar in mij?’

Presentaties
Tijdens de afsluiting presenteerden de leerlingen onder toeziend oog van familieleden, decanen en collega’s van de deelnemende scholen hun ervaringen en de geleerde lessen. Verschillende leerlingen hebben deze schakelmodule ook ingezet voor hun profielwerkstuk. De dag werd afgesloten met de overhandiging van de certificaten en een leuke attentie die hen nog lang aan hun leerproces zal doen denken.


Auteurs: Mariska van Doorn – van Oosterhout (FHKE), Jacintha Melenhorst (FLOT)