Internationale focus

Sterke internationale focus

Natuurlijk heeft Fontys Venlo hbo-opleidingen, maar je kiest niet alleen voor een opleiding. Onze campus is internationaal ingericht en dat merk je meteen. Talen als Engels, Bulgaars, Duits en Chinees vliegen je om de oren.

Uiteraard wordt er ook gewoon Nederlands gesproken, je kunt je hbo-studie bij Fontys Venlo in het Nederlands en in het Engels volgen.

Sfeerafbeelding Fontys

Alle opleidingen binnen de campus zijn gericht op de internationale markt. Fontys heeft nauwe connecties met talloze organisaties uit het buitenland. Dankzij ons uitgebreide netwerk met internationale hogescholen en ondernemingen doe je net zo makkelijk een leuke en leerzame stage in het buitenland. Of wat dacht je ervan om na je hbo door te studeren over de grens?

Buitenlandminor

Tijdens je hbo-studie bij Fontys Venlo kun je een semester in het buitenland studeren, de zogenaamde buitenlandminor. Heb je hier interesse in? Dan kun je je aanmelden voor de buitenlandminor. Deze minor kun je bij één van onze partneruniversiteiten in het buitenland doen. In de interactieve kaart hieronder zie je alle partneruniversiteiten van Fontys Venlo.

Zelf een minor regelen

Heb je zelf een goed idee voor een minor? Je kunt ook als freemover naar het buitenland gaan, op eigen initiatief dus. Hoe je dit aanpakt zie je in dit filmpje:

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Bekijk de minorregelingen voor studiejaar 2022-2023 hier. Het doel van de minorregeling is om je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing er uit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de tekst in de minorregeling kun je geen rechten ontlenen. Lees hier meer over het regelen van een minor!

Stage in het buitenland

Een stage in het buitenland staat goed op je CV en dat is gunstig op het moment dat je op zoek gaat naar een baan. Je ontwikkelt je talenknobbel en ontmoet mensen van andere culturen, wat bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling. En een stage in het buitenland is natuurlijk een ervaring die je niet wilt missen!

Een buitenlandstage regelen

Als je een stage in het buitenland wilt doen, heb je bij Fontys Venlo volop opties. Wil je weten hoe je zoiets aanpakt? In het filmpje hieronder zie je het proces van het regelen van een stage in het buitenland.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Handige links bij het zoeken van een stage: