Voor medewerkers

Monolithisch merk

  De centrale belofte 'Heel Fontys werkt aan impact' betekent dat het logisch is om Fontys te gaan positioneren vanuit het perspectief van een ‘monolithisch merk’. Bij een monolithisch merk gebruikt de organisatie één naam en één visuele identiteit voor álle producten. De naam van de organisatie is tevens de merknaam op alle uitingen. Daarmee wordt het merk Fontys krachtiger geladen en sterker herkenbaar. 

  De basis van dit zogenaamde monolithische kader zijn twee uitgangspunten:

  1. Fontys heeft één centrale belofte en boodschap, verpakt in één centrale pay-off. Alle onderdelen van Fontys dragen bij aan het invullen en onderbouwen van die belofte en boodschap.
  2. We communiceren vanuit Fontys perspectief en niet vanuit het perspectief van de organisatie-entiteit. Hiermee streven we naar eenheid en coherentie in onze uitstraling.

  Do's en Dont's

  Gebruik logo

  • Het logo bestaat uit het woord ‘Fontys’ én het beeldmerk ‘vliegende vis’ samen met de pay-off For Society.
  • De chevron/pijl wijst altijd naar rechts.

  Lettertype

  • Roboto is de huisstijlletter van Fontys en beschikbaar op de Fontys werkplekken (MS Office, Sharepoint, internet).

  Toepassing kleur

  • Hoofdkleur is en blijft paars. Dat is de huiskleur van Fontys waar Fontys op herkend wordt. In de uiting is paars duidelijk en zichtbaar aanwezig.
  • Met een accent of signaal kleur wordt een boodschap of een actie extra onder de aandacht gebracht.

  Compositie pay off

  • De pay-off For Society wordt altijd rechts van het Fontyslogo geplaatst, in kapitalen.
  • We gaan in onze communicatie geen titels of namen van events in combinatie met ‘For Society’ gebruiken. Dus bijvoorbeeld niet Health for Society, Automotive for Society etc.
  Sfeerafbeelding Fontys


  Creative Cloud Bibliotheken

  Complete huisstijlbibliotheken voor digitale- of drukwerk-uitingen. Werken in alle Adobe programma’s: o.a. Indesign, Photoshop, Illustrator of Adobe Premiere Pro. Ook handig als koppeling voor Adobe Express. Met één klik alle huisstijl-elementen beschikbaar om creatief aan de slag te gaan, nu in één handige bibliotheek:

  • Logo NL en UK
  • Pay-off >FOR SOCIETY
  • Kleurenpalet Fontys
  • Lettertypografie (nieuw open font: ROBOTO

  Ook templates en graphics voor video en mobile creatie zijn beschikbaar:

  • Social Spark
  • Video Full HD (1080p)
  • Video 4K

  Adobe Creative Cloud Apps installeren

  Download via deze link Creative Cloud applicaties om toegang te krijgen tot eigen bibliotheken. Bestanden kunnen opgeslagen worden in de cloud van Adobe. Op de pagina staan veel tips over hoe je dit kunt doen op de verschillende systemen.

  Fontys Creative Cloud Bibliotheken

  Met de Creative Cloud Bibliotheek is het mogelijk de complete Fontys grafische stijl toe te passen op je ontwerpen zonder je apps te verlaten.

  Voordelen:

  • Stijl van Fontys op laptop en mobiel 
  • Je kunt direct aan de slag 
  • Aanvullingen op deze bibliotheek zijn na update direct beschikbaar


  Ontwerp platforms

  Creëer met templates van onze vormgevers heel eenvoudig je content in Adobe Express (voorheen Spark). Onder andere web en social platfiorms.

  Met Adobe Express (voorheen Spark) op een laagdrempelige manier uitingen creëren voor social mediakanalen, web, mailchip, infomonitoren en tal van andere middelen.

  Met behulp van templates, ontworpen in Fontysstijl. Voor mobiel en desktop. De eindgebruiker kan aan de slag met professioneel ogende uitingen zonder daar grafische kennis voor nodig te hebben.

  Adobe Express (voorheen Spark)

  • Socialmedia templates
  • Header voor mailchimp
  • Diverse templates voor web (XC)
  • Diverse templates voor infomonitoren

  Gebruik Creative Cloud applicaties om toegang te krijgen tot eigen bibliotheken. Bestanden kunnen opgeslagen worden in de cloud van Adobe. Op de pagina staan veel tips over hoe je dit kunt doen op de verschillende systemen.


  Templates voor professionele ontwerpers

  Voor gebruikers van professionele Adobe Creative Clouds apps.
  Ook geschikt als inspiratie of om over te dragen aan externe productiebureau’s en zzp’ers.

  Duurzaam ontwerpen: in plaats van telkens alles opnieuw te bedenken bieden we templates aan voor diverse middelen. Van drukwerk, web tot videoproducties en uitleganimaties. Voor professionele ontwerpers, gebruikers van de pro-applicaties zoals Premiere Pro, Indesign en Photoshop en van de Creative Cloud apps.

  Sfeerafbeelding Fontys

  Relatiegeschenken

  Onze duurzame bijdrage
  Als vooraanstaande kennis- en onderwijsinstelling met een maatschappelijke verantwoordelijkheid speelt Fontys actief in op duurzaamheids-ontwikkelingen. We willen hierin een voorbeeld zijn voor onze omgeving. Daarom vind je in onze webshop uitsluitend duurzame producten. Per product staat aangegeven welke keuzes zijn gemaakt om tot een zo duurzaam mogelijk assortiment te komen.

  Sfeerafbeelding Fontys


  Beeldbank instructies

  Instructies voor het uploaden van foto- en videomateriaal in de Fontys beeldbank vind je in de download pdf instructies beeldbank.

  Sfeerafbeelding Fontys

  Sjablonen

  In alle communicatie gebruiken we voortaan één logo en één pay-off. Denk Groter gaat verdwijnen. Bij de huidige koers en ambitie hoort een nieuwe pay-off ‘For Society’. Verzoek is om een en ander in diverse middelen aan te passen.

  Correspondentie briefsjablonen, memo, rapport of document.

  In MS-Office staan nieuwe word-sjablonen met alleen nog maar het Fontyslogo, NL of Eng voor internationale communicatie. De gegevens van instituut, dienst, lectoraat of project vul je eenmalig in en vervolgens sla je deze gegevens op. Een volgende keer haal je die gegevens via ‘gele velden’ laden weer op.

  Digitaal lesmateriaal en presentaties

  Ga naar MS Office, kies powerpoint, bestand nieuw. Daar vind je de nieuwe powerpoints. Je kunt de bestanden ook rechtstreeks downloaden via links in downloads.

  Nieuwe e-mailhandtekening

  Vul de afzendergegevens in de generator, deze genereert automatisch een e-mailhandtekening.

  Nieuw visitekaartje

  Gebruik de bestelmodule voor nieuwe visitekaartjes.