Eindhoven,
15
juli
2019
|
15:48
Europe/Amsterdam

Strenge regels, dan is de e-step ook in Nederland niet meer te stoppen

Potsdamer Platz in Berlijn

Een paar maanden geleden in Warschau was voor mij de eerste aanraking met de e-step. Het is daar een enorm succes bij studenten. Er rijden er honderden in de rondte, misschien wel duizenden. Op de stoep, de weg, het park. Overal scheren ze met grote snelheid langs je heen. Links, rechts, geruisloos.

Het kostte me even om er aan te wennen, maar na een dag of twee zie je ze niet meer. Dan zijn het vervoermiddelen net als alle anderen. Tot dat ene moment waarop je weer bijna aangereden wordt.

Het is dit sluimerend gevaar waarom Nederland en Groot-Brittannië de e-step tot nu toe hebben geblokkeerd. Maar lang kan dat naar mijn mening niet meer duren. Daar is de step te populair voor en te mainstream in Europa.

Frankrijk, Zweden, Spanje, Tsjechië, Italië, België, Portugal, Israël, Polen, Denemarken, Oostenrijk, Luxemburg. Vergeet ik nog iets?? En sinds een paar weken ook Duitsland hebben de e-step toegestaan. Kan Nederland dan gekke Henkie spelen en de bloei elders in Europa negeren? Lijkt me niet.

Lees verder op Innovation Origins.