Eindhoven,
10
december
2014
|
20:08
Europe/Amsterdam

Seminar 'Met goede moed' op 28 januari 2015

Samenvatting

Op woensdag 28 januari verzorgt het lectoraat 'Beroepsethiek van de leraar', in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen, het seminar 'Met goede moed' bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg.

goedemoed.jpg

Moed is onontbeerlijk voor goed werk. Je begint de dag met frisse moed, laat bij tegenslag de moed niet in de schoenen zinken, en raapt alle moed bij elkaar om iets te doen wat je eigenlijk niet durft. Maar moed is geen gemakkelijke deugd. Het betekent op je post blijven voor de goede zaak, je rug recht houden ondanks tegendruk, en bereid zijn daarvan de risico’s te dragen.

In twee korte verdiepende lezingen wordt ingegaan op de problematische aard van moed, en op de relatie met andere deugden zoals wijsheid, maat houden en rechtvaardigheid. In twee rondes van vijf praktische workshops gaan we op zoek naar de betekenis van moed voor je eigen werk, en handvatten om moediger te worden.

Voor wie? Het seminar is interessant voor professionals uit allerlei domeinen (politie, maatschappelijk werk, overheid en bedrijfsleven) die in deugden geïnteresseerd zijn of ermee werken.

Deelname
Aanmelden voor het seminar kan hier . Deelname is kosteloos, maar plaatsen zijn beperkt.