23
april
2019
|
15:27
Europe/Amsterdam

New Horizons: Ensemblespel en Music & Research

800_20190207-koektrommelstudio-ampa-46-959209

Fontys Academy of Music and Performing Arts (AMPA) en Master of Music organiseren in mei de tweede editie van New Horizons waarin ensembles en interdisciplinariteit centraal staan. Er zijn events op verschillende locaties in Tilburg.

Op 7,9 en 10 mei presenteren studenten van Fontys Master of Music de resultaten van hun artistieke onderzoeken tijdens de Research Defense Days. Deze presentaties zijn openbaar toegankelijk. Op donderdag 16 mei vindt het Music & Researchfestival plaats met lezingen van internationale sprekers. Studenten van verschillende conservatoria presenteren tijdens de Research Competitie hun onderzoeksproject en hopen de stimuleringsprijs van € 1000 te winnen.

Kamermuziek (ensemble) Festival
Liefhebbers van klassieke kamermuziek kunnen hun hart op tijdens het Kamermuziek Festival dat op 13, 14 en 15 mei plaatsvindt in Het Cenakel aan de Kempenbaan in Tilburg. Studenten leggen overdag hun examen af en ze verzorgen in verschillende kamermuziekensembles ’s avonds concerten.De jazz afdeling gaat in ensembles aan de slag met eigen composities en presenteren deze werken op vrijdag 17 mei in de Refter van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Bijzonder is dat al deze composities een week later worden opgenomen in een studio.

Twee bijzondere producties: DRIE en The Creation
Tussen al het festival geweld vinden nog twee bijzondere producties plaats: In DRIE van de Belgische componist Serge Verstockt treden studenten buiten de gebruikelijke kaders van de klassieke muziek. Het stuk, bestaande uit drie delen, doet een beroep op het vermogen van het oor in verschillende richtingen te kunnen horen, het vraagt een groot improvisatietalent van de uitvoerders en etaleert in het derde deel een enorme verscheidenheid aan muzikale stijlen in een eigenzinnige vorm.In The Creation (naar Die Schöpfung van componist Joseph Haydn) gaan zangstudenten, een muzikaal ensemble en studenten Fontys Art, Communication and Design een nieuwe creatie aan. De aria’s worden gecombineerd met digitale visuals in samenwerking met Studio Biscoe.

Het programma van New Horizons vindt u hier: bit.ly/AMPAnewhorizons
Meer informatie is ook te vinden via www.facebook.com/AMPATilburg

Alle events zijn gratis te bezoeken, reserveren is niet nodig.

7, 9, 10 mei: Research Defense Days
10 & 11 mei: The Creation
13, 14, 15 mei: Kamermuziek festival
16 mei: Music & Research festival & DRIE
17 mei: Jazz concert

 

Auteur: Marielle Hulshoff, Fontys Hogeschool voor de Kunsten