09
juli
2021
|
14:59
Europe/Amsterdam

Inspirerend luister-, kijk- en leesvoer

Inspirerend voer docenten en leidinggevenden

Fontys is aan het veranderen van een onderwijsinstelling naar een kennisgemeenschap waarbinnen studenten, docenten en het werkveld steeds meer met elkaar samenwerken. We werken samen aan het ontwikkelen van talenten en het ontwikkelen van kennis met als doel om een betekenisvolle bijdrage te kunnen leveren aan een vitale, inclusieve en duurzame samenleving. Om deze ontwikkeling van talenten en kennis op een goede manier te kunnen begeleiden, blijf je als docent en leidinggevende ook altijd in ontwikkeling. 

Het is bijna zomervakantie en we hebben een pittig ‘coronajaar’ achter de rug, waar niet voor iedereen altijd de tijd en ruimte is geweest om te kunnen investeren in eigen ontwikkeling. Toch is er achter de schermen, onder andere met behulp van de extreem wendbare professional Willy Wendbaar, hard gewerkt om docenten en leidinggevenden tips, tricks en tools mee te geven over hoe je je (met je team) kunt blijven ontwikkelen. 

Inspirerend luister-, kijk- en leesvoer voor de zomer 
Graag delen we, in aanloop naar de zomervakantie, enkele leuke & inspirerende tips om even stil te staan bij jouw ontwikkeling als docent of leidinggevende. 

Tip #1 Blog: leren kan een feestje zijn 
Wanneer ervaar jij leren als een feestje? Danae Bodewes, onderzoeker bij Lectoraat Business Entrepreneurship, blogt over blij worden van, op een onverwacht moment, nieuwe dingen leren.  

Tip #2 Workshop: Waar word jij blij van? 
Weet jij, na het lezen van de Blog van Danae nog niet waar jij blij van wordt? Check dan even deze workshop en ga na hoe jij in je werk staat en welke kleur bij jou past. Op de LLO week pagina vind je nog veel meer (opnames van) interessante workshops.

Tip #3 Workshop: Leiding(-)geven aan docent-talent 
In deze workshop wordt uitgelegd hoe jij als leidinggevende gebruik kan maken van en kan helpen bij het ontwikkelen van talenten in jouw (docenten-)team. Op de LLO week pagina vind je nog veel meer (opnames van) interessante workshops.

Tip #4 Podcast: De veranderende wereld 
Programmamanager Docentprofessionalisering Sofie Moresi vertelt samen met docent HRM & Psychologie Michel Starreveld in deze Podcast wat deze snel veranderende wereld betekent voor het docentschap binnen Fontys en hoe je hier op inspeelt op een manier die bij jou past.  

Tip #5 Digitaal Magazine Talentontwikkeling 
Binnenkort verschijnt er, vanuit P&O, een digitaal magazine waarin een mooi overzicht te vinden is van een deel van de professionaliserings- en talentontwikkelingsmogelijkheden binnen Fontys. 

Meer mooie verhalen, tips, ideeën en inspiratie opdoen? Kijk dan op: fontys.nl/docentprofessionalisering 

Auteur: Marieke van de Laar