Eindhoven,
13
januari
2021
|
16:08
Europe/Amsterdam

Fontys start in Eindhoven met oriëntatiepropedeuse economie en communicatie

Orientatiepropedeuse

Fontys start vanaf september in Eindhoven met een oriëntatiepropedeuse economie en communicatie. De nieuwe propedeuse is bedoeld voor studenten die al wel weten dat ze een economische studie willen gaan volgen, maar nog niet precies welke. Fontys biedt hen de helpende hand, zodat ze een onderbouwde keuze kunnen maken en niet pas later in de opleiding een switch maken of uitvallen.

De oriëntatiepropedeuse biedt studenten de mogelijkheid om zich uitgebreid te oriënteren op de verschillende vakgebieden. Het gezamenlijke eerste jaar is geen vervanging van de afzonderlijke propedeuses van de economische opleidingen. Die blijven gewoon bestaan voor studenten die al wel een keuze hebben gemaakt. De oriëntatiepropedeuse is een volwaardige hbo propedeuse. Studenten die dit eerste jaar halen, hebben toegang tot het tweede jaar van de opleiding die ze uiteindelijk kiezen. Van hen worden in het tweede jaar mogelijk wel wat extra inspanningen verwacht om de aansluiting goed te laten verlopen

De oriëntatiepropedeuse is een initiatief van alle economische opleidingen van Fontys in Eindhoven: Accountancy, Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Communicatie, Finance & Control, Finance, Tax and Advice, International Business, International Communication Management, Ondernemerschap & Retail Management, Vastgoed & Makelaardij.

Kennismaken
De oriëntatiepropedeuse is zo opgebouwd dat studenten uitgebreid kennismaken met de verschillende vakgebieden. Op die manier kunnen ze gedurende het eerste jaar een beter onderbouwde keuze maken voor een opleidingsrichting. De oriëntatiepropedeuse bestaat uit drie fases: de oriëntatiefase, de verdiepingsfase en de specialisatiefase.

In de oriëntatiefase ontwikkelen studenten studievaardigheden, ze ervaren het studeren aan het hbo en ontdekken waar hun interesses precies liggen. In de tweede fase van de propedeuse verdiepen ze zich in de richting die ze het meest aanspreekt. Ze volgen in de verdiepingsfase al meer opleiding specifieke vakken en ontwikkelen vaardigheden die aansluiten bij de richting die ze gaan kiezen. Aan het einde van de verdiepingsfase maken ze een onderbouwde keuze voor één van de opleidingen. In de specialisatiefase bereiden de studenten zich voor op de doorstroom naar het tweede jaar van de gekozen opleiding.

Meer informatie over de oriëntatiepropedeuse economie en communicatie vind je hier