EINDHOVEN,
14
januari
2019
|
14:27
Europe/Amsterdam

Fontys partner in Nationale AI-cursus

artificial-intelligence-2167835_1920

Begin januari is de gratis online Nationale Artificial Intelligence (AI) cursus gelanceerd. Met deze cursus kan iedereen in Nederland leren wat AI is, waar het al gebruikt wordt en wat de verdere mogelijkheden zijn. De initiatiefnemers, AI for Good, ICAI en Elephant Road, willen in 2019 1% van de Nederlandse bevolking bereiken met deze cursus. Doel is om iedereen ‘techwijs’ te maken en er zo voor te zorgen dat Nederland de innovatieve koploper wordt. Een ambitie die past binnen de TEC for Society visie van Fontys.

Slimmer en efficiënter
Artificial Intelligence is al lang geen toekomstmuziek meer. We komen het tegen in alle aspecten van het dagelijks leven: van (bijna) zelfrijdende auto’s tot en met de newsfeed van Facebook. Alles wat van een stekker is voorzien, kan uiteindelijk een zelflerend systeem worden. Door AI kunnen we producten en productieprocessen slimmer en efficiënter maken.

Gratis cursus
In de eerste weken hebben zich meer dan 2.500 mensen, in de leeftijd van 10-81 jaar, ingeschreven voor de cursus. De AI-cursus is te volgen op www.ai-cursus.nl en bestaat uit acht onderdelen:

  • Een kijkje in de wereld van AI
  • Wat is AI?
  • Is een zoekmachine ook AI?
  • Machine learning
  • Deep learning
  • AI in het dagelijkse leven
  • AI en de regels
  • Het werk van de toekomst

De cursus duurt in totaal vier tot vijf uur. Deelnemers die alle onderdelen hebben voltooid, ontvangen een certificaat.

Heel Nederland
De cursus is geïnspireerd op het Finse ‘Elements of AI’, aangevuld met bijdragen van Nederlandse topexperts van universiteiten en uit het bedrijfsleven. In mei 2018 riep Jim Stolze, initiatiefnemer, in het Financieele Dagblad op om partijen samen te brengen voor een soortgelijk initiatief in Nederland. “Ik had echt niet verwacht dat die oproep zo veel enthousiasme teweeg zou brengen. Dat er zo veel partijen achter zijn gaan staan, betekent dat we ons doel waarschijnlijk gaan bereiken: iedereen in Nederland bekend maken met het fenomeen dat AI heet. Er wordt zo veel over gepraat, met deze cursus gaan we het gewoon doen”, aldus Jim Stolze.

Lees en luister meer over de cursus in De Telegraaf , BNR nieuwsradio het FD en NPO1radio.

Volg de gratis cursus op www.ai-cursus.nl

 

 

auteur: René Luijendijk