Eindhoven,
01
februari
2018
|
14:07
Europe/Amsterdam

‘Dutch Happiness Week’ breidt uit naar Tilburg

DHW_logoGROEN

Van 19 tot en met 26 maart vindt de ‘Dutch Happiness Week’ plaats met lezingen, voorstellingen en activiteiten rond het thema ‘geluk’. Dit evenement is in 2014 ontstaan uit een samenwerking tussen Het Parktheater Eindhoven en Fontys Hogescholen. Na drie jaar breidt het programma dit jaar uit naar Tilburg, een stap die past bij de ambities van de initiatiefnemers van de Dutch Happiness Week om kennis en bewustwording rond het thema geluk breed te verspreiden. De uitbreiding naar Tilburg betekent dat het programma dit jaar verspreid over beide steden zal plaats vinden.

De initiatiefnemers streven er naar om ieder jaar samenwerkingen aan te gaan met partners. Naast de vaste partners uit de voorgaande jaren, zijn er ook dit jaar weer een aantal nieuwe verbindingen tot stand gekomen. Een aantal hoogtepunten uit het programma van de komende editie zijn:

  • De Belgische geluksambassadeur en schrijver van het World Book of Happiness Leo Bormans opent op maandag 19 maart in Concertzaal Tilburg het programma van de Dutch Happiness Week met een openbare lezing over ‘Het geheim van Geluk’.
  • Op dinsdag 20 maart vindt voor de derde keer het Happy People – Better Business event plaats! Het grootste event over werkgeluk in Nederland, het Happy People – Better Business-congres wordt dit jaar gehouden in het Parktheater in Eindhoven.
  • Een bijzondere samenwerking is dit jaar tot stand gekomen met de Dela, die op donderdag 22 maart een avond organiseert ‘Gelukkig Oud Worden…. ‘ met medewerking van de Nederlandse geluksprofessor Patrick van Hees en schrijver Paul de Blot.
  • De eerste nationale energiecommissaris Ruud Koornstra trekt door Nederland om bedrijven, overheden en inwoners enthousiast te maken voor een transitie naar duurzame energie. Op donderdag 22 maart is hij te gast bij Marcel van Herpen in een speciale editie van het Denk Groter Debat.
  • Tijdens het jaarlijkse initiatief Earth Hour vraagt het Wereld Natuur Fonds aandacht voor energieconsumptie door één uur het licht te dimmen en zo mensen bewust te maken van hun energiegebruik. Op zaterdag 24 maart organiseert het WNF-regioteam Brabant Zuidoost in dat kader een sfeervolle elektriciteitsloze (muziek)avond in POPEI, Eindhoven.
  • Peter Heerschop en Marcel van Herpen sluiten op maandag 26 maart de Dutch Happiness Week af met de voorstelling Onderwijs heeft een vraag… Geluk geeft het antwoord! Een must voor iedereen die in het onderwijs werkt of het onderwijs een warm hart toedraagt. Deze voorstelling vindt plaats in de Schouwburgzaal in Tilburg.
  • In Eindhoven zijn 25 bijzondere plekken in de stad voorzien van het predicaat ‘Geluksplek’. De organisaties achter de plekken vormen inmiddels een netwerk van organisaties die met elkaar bekijken hoe ze door middel van projecten elkaar en het geluk in de stad kunnen versterken. Tijdens de Dutch Happiness Week presenteren deze plekken zich aan Eindhoven door activiteiten die in het kader staan van geluk.

Het complete programma is te vinden op www.dutchhappinessweek.nl .

Geluk is belangrijk
Gelukkige mensen zijn actiever, creatiever, minder vatbaar voor ziektes, energierijker en participeren meer dan minder gelukkige mensen. Geluk is van belang op sociaal én economisch gebied. Niet voor niets heeft de VN 20 maart uitgeroepen tot ‘Internationale Dag van het Geluk’ en nemen instellingen als het Sociaal Cultureel Planbureau geluk op als indicator in hun publicaties.

 

Auteurs: Margot Pessers/Edwin Lommers