Eindhoven,
24
april
2019
|
13:37
Europe/Amsterdam

Artificial intelligence en de ziel

human robot hand

Zijn wij als mens ook hardware, die gerund wordt op algoritmes en data? Te kopiëren op biologische hardware? Om een tweede mens te ontwerpen? Of iets dat nog niet bestaat?

Mijn moeder ontving laatst een filmpje met een zeer menselijk lijkende robot en liet dat ons zien. Tegen mijn kinderen – haar kleinkinderen – zei ze: “ Dit gaan jullie nog meemaken.” De robot vertelde dat ze op een bepaald onderdeel anders is dan de mens…

Of je nu in technologie werkt, of niet, Artificial Intelligence is het buzz-woord van deze tijd. Volgens sommige professoren zijn wij als mens ook hardware, die gerund wordt op algoritmes en data. Wat ons ‘ons’ maakt, zou te kopiëren zijn op biologische hardware? Door op te voeden. Door een reward function. Uiteindelijk kan een robot straks alles. AI- systemen volgen algoritmen, herkennen patronen en maken vervolgens zelf beslissingen. En net zoals mensen, worden die systemen door te oefenen steeds beter. Maar is het zo interessant om een tweede mens te ontwerpen? Of iets ‘beters’, dat nog niet bestaat?

Lees verder op Innovation Origins.