Events

Events

Meerdere keren per jaar organiseren we vanuit onze master Healthy Ageing diverse events zoals de inspirerende masterclasses. Deze masterclasses zijn vrij toegankelijk voor iedereen die betrokken is bij het thema of het gewoon interessant vindt. Elke masterclass omvat doorgaans een boeiend praktijkverhaal en een stukje onderzoek. Eerdere thema's waren onder andere 'de kracht van groen', 'vitaliteit in de baas haar tijd', 'ouderen en alcohol', 'eenzaamheid' en 'slaap'. We delen graag deze kennis met jullie en hopen zo bij te dragen aan een gezonder Nederland.

Ook andere masterclasses en events zoals open dagen, voorlichtingen of openbare college's die raakvlakken hebben met het thema kun je in onderstaande kalender terugvinden. Indien je hieronder niets ziet staan, kom dan op een later moment nog eens terug.

Online voorlichting Master Healthy Ageing deeltijd 17 april 2024 | Online
17 apr 2024 19:00 - 20:00
Programma

Je hebt interesse in de master Healthy Ageing maar tegelijkertijd heb je nog een aantal vragen en wil je graag even sparren met een docent of een student. Dan is de online voorlichting een goede activiteit om bij aan te sluiten.

We beginnen met een korte interactieve presentatie door docent Kenny Janssen en aansluitend is er voldoende tijd om al je vragen te stellen, aan Kenny maar ook aan een student van de opleiding.

Vragen als 'Wat kun je verwachten van deze master?', 'Wat kan ik straks met dit diploma op zak?' of 'Is het goed te combineren met werk en een gezin?' Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we graag zodat je een goed beeld krijgt van deze master.

Heb je interesse? Meld je aan voor de Informatieavond en dan zien we je graag op woensdag 17 april 2024. Deze online voorlichting is geschikt voor zowel de deeltijd- als de voltijd variant van deze studie.

Voorlichting Master Healthy Ageing 17 april 2024 | Online
17 apr 2024 19:00 - 20:00
Programma
Heb jij interesse in de master Healthy Ageing maar heb je nog vragen of wil je graag even sparren met een docent of een student? Kom dan naar deze online voorlichting. We beginnen met een korte interactieve presentatie door de docent Kenny Janssen en aansluitend is er ruim voldoende tijd om al je vragen te stellen aan de docent maar ook aan een student. Vragen als wat kun je verwachten van deze master, wat kan ik straks met een diploma op zak of is het goed te combineren met werk en gezin? Deze en alle andere vragen beantwoorden we graag zodat je een zo goed mogelijk beeld krijgt van deze master. Heb je interesse? Schrijf je in en dan zien we je graag op woensdag 17 april 2024. Deze online voorlichting is geschikt voor zowel de deeltijd als de voltijd studie.
Masterclass Healthy Ageing - 'Strategieën voor succesvol innoveren' | Eindhoven
24 apr 2024 15:00 - 17:00
Programma
masterclass strategieën voor succesvol innoverenHoe ziet veranderen er uit in de zorg en gezondheidspraktijk; wat werkt wel en wat werkt niet? Hoe krijg je mensen mee en hoe werk je in een netwerk samen? Wat kan jij als professional bijdragen? Vragen waar we allemaal mee worstelen. Daar gaat het over in deze Masterclass.


Professionals kunnen veel betekenen. Zelf, maar vooral in samenwerking met anderen. Zorg vindt immers plaats in netwerken. Een netwerk neemt de behoefte van de patiënt als uitgangspunt, vanuit de gedachte dat verschillende spelers in het netwerk op verschillende momenten waarde kunnen toevoegen voor de patiënt. Het Integraal Zorg Akkoord uit 2022 zet die beweging voort. Netwerken worden uitgebreid naar regionale netwerken met partners van buiten de zorg, en samen met de patiënt zorgen we voor passende zorg met meerwaarde voor de patiënt en gericht op gezondheid in plaats van ziekte.


Hoe vertalen we dit naar passende zorg en aantoonbaar effectieve acties? Wat is jouw rol als professional, manager, beleidsmaker of patiënt? Wat is passende zorg en wat zijn aantoonbaar effectieve acties? Kijk en luister mee naar onze masterclass 'Strategieen voor succesvol innoveren'.

Sessie 1

Samen voor een gezonde regio - Geleerde lessen uit het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Door Annette van Kuijk en Miriam de Werd

Voldoende en gevarieerd bewegen is nodig om fit en gezond te blijven en vitaal ouder te worden. Om bewegen een vanzelfsprekend onderdeel te maken van ieders dag, is verandering noodzakelijk. Veranderingen in leefstijl en de omgeving waar mensen dagelijks mee te maken hebben. Maar welke rol neemt het ziekenhuis hierin?


In deze sessie komen uitdagingen in de samenwerking binnen het netwerk Den Bosch aan bod. Hoe verloopt samenwerking in de keten? Waar liggen lokaal kansen? Om vervolgens het vizier te richten op de toekomst: wat kun je morgen al doen om op weg naar een zorgnetwerk te gaan, en wat vraagt meer aandacht op de lange termijn?


Annette van Kuijk
is revalidatiearts, medisch directeur, Tolbrug / Jeroen Bosch Ziekenhuis en voorzitter centrale opleidingscommissie Jeroen Bosch Ziekenhuis. Miriam de Werd is beleidsadviseur leefstijl bij het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Annette en Miriam zijn beide actief betrokken bij de verandertrajecten 'Revaliderend Werken' en 'Actieve Leefstijl' van het Jeroen Bosch ziekenhuis. Ze zetten zich actief in voor een gezonde regio.

Sessie 2

Gedragsverandering bij Verandertrajecten - mensgericht veranderen

Door Roderick Wondergem

Of het nu implementatie, innovatie of transities zijn, veranderen is complex. De belangrijkste vraag die we willen beantwoorden is; 'Hoe krijgen we mensen mee in de verandering?'

Vaak maken we beleid of interventies vanuit ons perspectief. Maar wat als we het gedrag van de doelgroep nu eens centraal zetten? Hoe zou verandering er dan uitzien? In 45 minuten neemt Roderick je mee door de wereld van gedragsverandering. Hij vertaalt praktijkvoorbeelden naar theorie, laat zien dat het gedrag van mensen niet zo rationeel is, en geeft handvatten die je morgen al kunt toepassen!


Roderick Wondergem is gezondheidswetenschapper en gepromoveerd op het thema Gedragsverandering. Hij is een van de docenten van de master Healthy Ageing waar hij het vak Change Agent verzorgt. Hier worden de veranderaars van de toekomst opgeleid. Daarnaast is hij eigenaar van het bedrijf De Verandermakers waar hij veranderingen in de zorg begeleidt.

De masterclass is een initiatief van de master Healthy Ageing en het Centre of Expertise Health van Fontys Hogeschool. De masterclass is gratis toegankelijk en zowel op locatie als online te volgen.

Programma masterclass

  • 14.30-15.00 uur | Inloop
  • 15.00-15.05 uur | Welkom namens Fontys master Healthy Ageing en het Centre of Expertise Health
  • 15.05-16:00 uur | Sessie 1: 'Samen voor een gezonde regio' door Annette van Kuijk en Miriam de Werd
  • 16.00-16.15 uur | Pauze
  • 16.15-17:00 uur | Sessie 2: 'Gedragsveranderingen bij verandertrajecten' door Roderick Wondergem
  • 17:00-17.05 uur | Afsluiting
  • 17.05-17.30 uur | Netwerkborrel (alleen op locatie)

Kosten

Geen ongeacht hoe je deelneemt.

Duur masterclass

2 uur.

Maximaal aantal deelnemers

Op locatie 75 en online onbeperkt.

Voor wie

Professionals die zich bezig houden met zorg, gezondheid, leefstijl en vitaliteit.

Locatie

Online of op locatie bij Fontys locatie R13 - Rachelsmolen te Eindhoven

Parkeren

Parkeren kan in de buurt van het gebouw of in de parkeergarage.

Aanmelden

Ja graag, zowel voor deelname online als op locatie. Klik hier om je aan te melden.


Online voorlichting
5 juni 2024
Programma

Docenten en studenten vertellen je alle ins en outs over de opleiding. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. We gaan graag met jou in gesprek.

Open avond
5 juni 2024
Programma

Docenten en studenten vertellen je alle ins en outs over de opleiding. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen. We gaan graag met jou in gesprek.