Studenten en professionals bij ZIC en ZIN

Sfeerafbeelding Fontys

Dionne Berends, wijkverpleegkundige, Oktober Thuiszorg

“Ieder halfjaar zijn er nieuwe studenten, dat vermindert de kans op vaste rituelen en fouten, omdat het team flexibel en open tegenover de student staat. Dit zorgt ervoor dat het team sneller evalueert en benoemt wat er in de cliëntenzorg te verbeteren is.”

Sfeerafbeelding Fontys

Yvonne Bolt, teamleider wijkverpleging, Oktober Thuiszorg

“Stagiaires halen opdrachten op uit de wijkteams om tijdens de ZIN studiemiddagen uit te werken. Omgekeerd brengen zij weer nieuwe kennis naar de teams. Een win-win situatie....”

Sfeerafbeelding Fontys

Aniek Brugman, student Verpleegkunde, stage bij Thebe Thuis

“Kwaliteit van zorg neemt toe omdat in het ZIN de kennisoverdracht tussen vaste medewerkers en studenten wordt gestimuleerd. Het onderwijs in de praktijk helpt bij aan verbetering van het leerproces van studenten én medewerkers omdat iedereen leert van elkaar.”

Sfeerafbeelding Fontys

Nicole Frankowski, student Verpleegkunde, stage bij Vitalis Engelsbergen

“Ik voel me er erg prettig bij dat ik niet de enige student ben. Dit is fijn, want dan kan je overleggen met medestudenten en veel dingen samen doen. Verder heb ik ook nog nooit eerder zo'n goede begeleiding gehad. Elke dag dat je stage loopt staat echt in het teken van stage lopen.”

Sfeerafbeelding Fontys

Margo Nieuweboer, student Verpleegkunde, stage bij Vitalis Engelsbergen

“Op het ZIC werd ik met open armen verwelkomd. Niet alleen in het begin, maar de hele stage. Er wordt naar gestreefd om jezelf te ontwikkelen als persoon en als verpleegkundige. Iedereen is een persoon met eigen kwaliteiten. Werknemers die werken op een ZIC zijn daar komen werken, omdat ze studenten willen begeleiden. Niet omdat het moet.”