Evenementen

Fontys Lerarenopleiding Sittard organiseert regelmatig interessante evenementen, bijeenkomsten, kennissessies, lezingen en mini-colleges over actuele onderwerpen.

Onze evenementen bieden een schat aan informatie binnen uiteenlopende vakgebieden. Niet alleen onze studenten zijn uitgenodigd, ben jij geïnteresseerd dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Evenementen

 • FLOS Wiskundesymposium
  Sfeerafbeelding Fontys

  Het FLOS wiskundesymposium is een jaarlijks terugkerend symposium. Het richt zich primair op startende en ervaren wiskundedocenten en wiskundedocenten in opleiding, zowel bachelor- als masterstudenten. Docenten van verwante vakgebieden zijn uiteraard ook meer dan welkom. Het doel is om deelnemers inhoudelijk en vakdidactisch bij te scholen en te verrijken.

 • AOSL symposium
  Sfeerafbeelding Fontys

  Op woensdag 19 juni a.s. vindt van 13.15 - 17.00 uur het symposium 'Samen opleiden voor onderwijs in beweging' plaats. Het is de 11e keer dat het Lectoraat van Fontys Lerarenopleiding Sittard (FLOS) samen met de Academische Opleidingsschool Limburg (AOSL) en de Opleidingschool MBO-Docent Limburg (OMDL) dit event in het kader van Samen Opleiden organiseert. 

  Iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van het voortgezet onderwijs (vo) en middelbaar beroepsonderwijs (mbo) in Limburg en bij het opleiden en professionaliseren van leraren hiervoor is van harte welkom. Behalve een keynote zijn er workshops, (poster) presentaties en good practices uit de Limburgse onderwijs- en opleidingspraktijk.

  Deelname aan het symposium is gratis. Meer informatie en aanmelden kan hier.

  Graag tot ziens op woensdagmiddag 19 juni in Sittard waar het Lectoraat van Fontys Lerarenopleiding Sittard (FLOS), Samen Opleiden | Academische Opleidingsschool Limburg (AOSL)en de Opleidingsschool MBO-Docent Limburg (OMDL) je van harte welkom heten!
 • IATEFLOS

  IATEFLOS

  The yearly IATEFL conference always hugely inspiring and thought-provoking. But who has the time to attend every year? Worry no more, and come to FLOS’s IATEFLOS conference, 20 June in Sittard! Our student-teachers will cherry-pick all the best ideas and activities from IATEFL Brighton for you and share them during this wonderful, free conference!

  New this year: Guest lectures from FLOS alumni, about the educational gems in our own Limburgian schools!

  See you @IATEFLOS!