Studeren in Sittard

De Fontys Lerarenopleiding Sittard is samen met de Nieuwste Pabo en de Fontys Hogeschool Pedagogiek gevestigd in een modern gebouw op loopafstand (5 minuten) van het station. Het gebouw heeft een ultramodern studielandschap met daarbij behorende ICT-voorzieningen zoals wireless internet en het is uitermate geschikt voor het werken in projectteams en in kleine groepen.

Sittard heeft een gezellige binnenstad met veel terrassen op de markt en prettige winkelstraten. Ook op cultureel gebied is Sittard interessant. Naast de Stadsschouwburg Sittard-Geleen en Limburgs grootste bioscoop Foroxity Filmarena zijn er met name voor jongeren nogal wat voorzieningen. Zo zijn Filmhuis, Museum en Bibliotheek onder de overkoepelende naam De Domijnen ondergebracht in het splinternieuwe, dynamische complex 'Ligne' dat op een steenworp afstand ligt van het Fontysgebouw. Verder is er Poppodium Volt en een theater speciaal gericht op jongeren, Het Laaglandtheater. Kijk voor actuele info over uitgaan in Sittard op de website van Uit Limburg.

Ben je opzoek naar een kamer in Sittard? Je kan o.a. op Kamernet Sittard kijken voor woonruimte.

De website over wonen, ondernemen, vrije tijd, studeren en winkelen in Sittard-Geleen De website over wonen, ondernemen, vrije tijd, studeren en winkelen in Sittard-Geleen