Crosslab (Xlab)

CROSSLAB

Bij CrossLab helpen we lokale bedrijven om te innoveren met behulp van de expertise van onze studenten en coaches. Wij geloven in het onderwijzen van studenten door coaching om hen te helpen zichzelf te ontwikkelen. Niet alleen als groep maar ook als individuele managers van de toekomst, om het publiek bewust te maken van enkele van de meest urgente problemen waarmee de huidige samenleving wordt geconfronteerd.

Sfeerafbeelding Fontys
Placeholder for Fontys video
Henry Ford
"If everyone is moving forward together, then success takes care of itself."

Over ons

Studenten van Fontys International Business School bieden projectadviesoplossingen aan Nederlandse en Duitse bedrijven. Waardevol onderzoek, nuttige validatie en compleet gratis. CrossLab is ideaal voor ondernemingen die hulp zoeken om bestaande zaken te verbeteren of om te innoveren naar nieuwe bedrijfsmodellen voor de toekomst. Aangedreven door de professionals van “Fontys Startup Factory” hebben alle studenten toegang tot kennis en ondersteuning van ervaren docenten en coaches. Met behulp van een enorm netwerk als ideaal fundament om studenten, medewerkers en docenten te ondersteunen bij hun ontwikkeling. De focus ligt op talentontwikkeling en de studenten voelen de teamdynamiek terwijl ze deadlines en mijlpalen behalen. Team CrossLab moedigt deze internationale jonge consultants graag aan om een “GreenBrain Attitude” te ontwikkelen en de transformatie van formele netwerken naar informeel netwerk te begrijpen.

Welke bedrijven hebben wellicht de juiste leeromgeving om tot verbetering en innovaties te komen? Wij denken dat slimme en duurzame bedrijven die openstaan om te werken met de principes van Design Thinking en Lean Startup, aansluiten bij onze studenten. Deze principes vormen de kern van CrossLab projecten en geven vorm aan de fasen die studenten doorlopen. Het geeft hen veel vrijheid binnen een duidelijke blauwdruk voor een roadmap. Als onderdeel van een projectgroep van app. 6 studenten zullen ze verschillende leerresultaten (vaardigheden) ontwikkelen; technologie begrijpen, bedrijfsmodellen herkennen, ondernemend zijn in leren door te doen en bovendien samenwerken met allerlei soorten studenten en medewerkers met verschillende achtergronden, verwachtingen en expertises. Dat is CrossLab.
Studenten en medewerkers zullen leren samenwerken in multidisciplinaire teams, moeten wendbaar en flexibel zijn, moeten zich inleven in verschillende belanghebbenden en hun ondernemersmentaliteit opbouwen. De meest voorkomende projecten bestaan uit het vinden van oplossingen voor bestaande klantenproblemen en daarbij voeren alle belanghebbenden interne / externe analyses uit, identificeren ze kansen en creëren ze meerdere scenario's, rekening houdend met financieel / economische informatie.
Studenten leveren een eindpresentatie (video) die meetelt voor 50% van hun cijfer en leveren het bewijs van ontwikkeling op basis van verschillende persoonlijke leerresultaten voor de resterende 50% van het eindcijfer. We inspireren de studenten om zich te ontwikkelen op gebieden waarin ze geïnteresseerd zijn om bedrijven te helpen innoveren. Om studenten te helpen deze vaardigheden te ontwikkelen, gebruikt de StartUp Factory de methodes Design Thinking en Lean Startup voor de groep en een speciale GrowFlow App voor individuele ontwikkeling. Deze groeps- en individuele ontwikkelingen worden gevolgd door getrainde coaches binnen Team CrossLab.
Om deze projectmanagementmethoden toe te passen om te slagen in het opleveren van een prototype, moet je een goed begrip hebben van de volgende stappen en mijlpalen. Het begint allemaal bij jou en de noodzaak om zes basisattitudes te ontwikkelen die je zullen helpen om het ontwerpproces als team succesvol af te ronden. In deze visual is het hele proces duidelijk, maar tijdens het uitvoeren van deze stappen zal het echt logisch zijn.

Contact

Sfeerafbeelding Fontys

Janet Antonissen - Hoofdcoördinator

Janet is een van onze ervaren teamleden en neemt de verantwoordelijkheid om CrossLab te coördineren en in de voorhoede van ons coachingsteam te staan, om onze organisatie te helpen groeien en slagen.

j.antonissen@fontys.nl
Sfeerafbeelding Fontys

Hidde van Erp - Coördinator

Janet ondersteunen om het werk gedaan te krijgen.

hidde.vanerp@fontys.nl

Crosslab projecten

Updates volgen

Houd deze pagina in de gaten..

Lees meer