Schrijfhulp

Inhoud

Alle studenten van Fontys Hogescholen die een tekst schrijven, bijvoorbeeld een stageverslag of een afstudeerrapport, kunnen gebruik maken van de Schrijfhulp. De Schrijfhulp is een online tool van de KU Leuven die teksten automatisch nakijkt en van feedback voorziet. Die feedback helpt je om je tekst kritisch te bekijken en waar nodig te verbeteren. De Schrijfhulp is er voor het Nederlands en voor het Engels.

De Schrijfhulp werd ontwikkeld om je te ondersteunen tijdens het schrijfproces. 
De Schrijfhulp wil: 

  • je bewustmaken van mogelijke foutenpatronen in je tekst;
  • je aandacht trekken op bepaalde kenmerken van je tekst; 
  • je helpen bij het zoeken naar relevante informatie. 

Let op
‐ De toepassing werkt met ‘platte’ tekst, zonder lay‐out. Gebruik de toepassing tijdens het schrijfproces en niet als je volledige tekst al opgemaakt is.
‐ Wees steeds kritisch en verbeter je tekst pas als je zelf overtuigd bent.
‐ Kopieer regelmatig je tekst met wijzigingen om te voorkomen dat je ineens al je aanpassingen kwijt bent.

Toegang

On/Off campus voor Schrijfhulp Academisch Nederlands en voor Schrijfhulp Academisch Engels.
De toepassingen werken in principe op de recente versies van alle courante browsers. De toepassing is minder geschikt voor tablet en helemaal niet voor smartphone.

Privacy Disclaimer

Voor veel databanken / digitale bronnen / digitale tools kun je een persoonlijk account aanmaken om extra functionaliteiten als attendering, opslag etc. te gebruiken.

Als je dit doet, check dan eerst de Privacy Verklaring van de databank / digitale bron / digitale tool, zodat je weet welke persoonlijke gegevens worden opgeslagen. Het is je eigen verantwoordelijkheid of je je persoonsgegevens deelt met de databank / digitale bron / digitale tool.

Fontys Hogescholen is niet aansprakelijk in het geval van datalekken vanuit deze databank / digitale bron / digitale tool.

Sfeerafbeelding Fontys