Eindhoven,
17
oktober
2016
|
11:53
Europe/Amsterdam

Wilke Stuij: ‘Mijn wereld wordt groter en mooier als ik iets doe voor een ander’

wilkestuij-fhj..jpg

Fontys daagt studenten uit om hun talenten te ontdekken en te ontplooien. Studenten worden daarom gestimuleerd om lid te worden van een studie- of studentenvereniging om zo bestuurlijke ervaring op te doen en/of iets voor de maatschappij te betekenen. Via het verzoek van Happietaria, om hen te helpen met promotie in Tilburg, kwamen we in contact met Wilke Stuij, student Fontys Hogeschool Journalistiek.

Wie ben je en wat studeer je?
‘Hallo, ik ben Wilke (21), vierdejaars journalistiek student en fan van bananenmilkshakes. Over een week gaat Happietaria - een pop-up restaurant in Tilburg - open en ik ben onderdeel van de PR commissie. Ik ben journalistiek in Tilburg gaan studeren omdat ik geloof dat iedereen een verhaal heeft en ik het een eer vind om deze verhalen te mogen horen en deze vervolgens op papier of beeld vast te leggen. Uiteraard hoop ik met deze verhalen lezers en kijkers te inspireren, maar ik kom er keer op keer achter dat ik vooral zelf ontzettend geïnspireerd word. Naast mijn studie ben ik actief bij Navigators Studentenvereniging Tilburg (N.S.T.), een christelijke studentenverenging met het motto Bijbel & Bier. Eén van de leden kwam op het idee om een Happietaria restaurant te gaan runnen en toen ik gevraagd werd hier een steentje aan bij te dragen, hoefde ik hier niet lang over na te denken.’

Wat is een Happietaria?
‘Happietaria is een tijdelijk pop-up restaurant (21 oktober – 4 november) dat volledig gerund wordt door studenten. Alle medewerkers helpen vrijwillig zodat het geld dat opgehaald wordt naar het goede doel kan gaan. Het goede doel is het project van Joseph in India. Joseph haalt kinderen weg van de vuilnisbelt en regelt vervoer van en naar school. Zijn schoolbus is intussen helemaal versleten en dringend aan vervanging toe. Met het geld dat we hopen op te halen willen we 50% van de nieuwe schoolbus betalen.’

Wat doe je als lid van de PR commissie?
‘Het wordt echt druk als het restaurant vrijdag 21 oktober tot vrijdag 4 november open is. Maar voor die tijd is er van alles te doen! Ik ben lid van de PR commissie en aan ons de taak om ervoor te zorgen dat het restaurant elke avond vol zit en de gasten bewust zijn van het goede doel dat we steunen. Op dit moment promoten we veel via Facebook, hebben we flyers laten drukken en zijn we te zien op schermen van de universiteit en hogescholen. Uiteraard hebben we ook een eigen website. Hier staan sinds kort het menu en de prijzen online. Eén van de nagerechten is Tony Chocolonely zeezout karamel taart. Ik denk dat ik er zelf minstens drie keer ga eten, want ik wil gewoon alles proberen, zo lekker.’

Hoe kunnen we jullie helpen?
‘Je kunt ons helpen door je op onze site als vrijwilliger aan te melden. Je helpt dan in de bediening of in de keuken. Geen zin in of geen tijd voor? Je helpt ons ook enorm door gezellig te komen eten! Neem een groep vrienden of je familie mee, reserveer voor de zekerheid even op onze site en beleef een sfeervolle en vooral smaakvolle avond. Het pand van Happietaria bevindt zich aan Langestraat 13, drie minuten lopen van het centrum en drie minuten lopen vanaf station Tilburg.’

Wat betekent 'Denk Groter' - Groei door aandacht en uitdaging - voor jou persoonlijk?
‘Denk Groter betekent voor mij dat ik niet langer het middelpunt hoef te zijn. Er is meer in de wereld dan mijn eigen behoeftes en door bijvoorbeeld met Happietaria bezig te zijn, realiseer ik dat mijn wereld daadwerkelijk groter en mooier word als ik iets doe voor een ander.’

 

Auteur: Jessy Kouwenberg