Eindhoven,
14
november
2014
|
16:06
Europe/Amsterdam

Prinses Laurentien in Sittard in gesprek met Fontysstudenten

Samenvatting

Prinses Laurentien van Oranje is op 28 november in Sittard te gast bij het Fontys Denk Groter Debat. De prinses gaat in het Forum Theater, onder leiding van presentator Marcel van Herpen, in gesprek met ruim 500 Fontysstudenten. Van het debat wordt een tv-programma gemaakt dat wordt uitgezonden door Omroep Brabant en L1.

prinseslaurentien2.jpg

Prinses Laurentien is, naast lid van het Koninklijke Huis, voorzitter van de Missing Chapter Foundation (MCF). MCF houdt zich bezig met duurzaamheid in brede maatschappelijke en sociaal-economische context. De organisatie vervult een brugfunctie tussen generaties door besluitvormers in de publieke en private sector te stimuleren om in gesprek te gaan met kinderen, jongeren en young professionals. Op die manier kunnen zij hun blik op duurzaamheid verruimen en bijstellen.

Daarnaast is prinses Laurentien onder andere erevoorzitter van Stichting Lezen & Schrijven die op haar initiatief werd opgericht. Stichting Lezen & Schrijven zet zich in om laaggeletterdheid te helpen voorkomen en verminderen. De stichting doet dit door het onderwerp publiekelijk te bespreken, concrete projecten te starten en de krachten te bundelen tussen overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Prinses Laurentien schrijft ook kinderboeken. Onlangs schreef ze samen met Paul van Loon en de Efteling ‘De Sprookjessprokkelaar’. Ook de Mr. Finney reeks (met illustraties van Sieb Posthuma) is van haar hand.

Denk Groter DebatFontys Hogescholen organiseert dit jaar voor de derde keer een reeks Denk Groter Debatten met als doelstelling studenten in contact te brengen met mensen die hen kunnen inspireren en motiveren. Eerder waren onder andere minister-president Mark Rutte, Ruud van Nistelrooij, Theo Maassen, Mart Smeets, André Kuipers, Marlies Dekkers en Guus Meeuwis te gast. De vorige afleveringen van het Denk Groter Debat zijn hier terug te zien.

Het Denk Groter Debat met prinses Laurentien vindt plaats op 28 november in het Forum theater aan de Engelenkampstraat 68 in Sittard. Het debat begint om 10.00 uur.

Noot voor de redactie:

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Marieke Peelen marieke@FIRST-brabant.nl 06-44148906 of Lennart de Graaf lennart@FIRST-brabant.nl 06-53804656.

Een snelle indruk van de FTC krijgt u via het filmpje met o.a. Will.i.Am op http://firsttechchallenge.nl/what-is-ftc/.

Een animatie van de opdracht van dit seizoen vindt u op https://youtu.be/ABmBxCwHV94?t=2m44s

Meer informatie over de First Tech Challenge Dutch Open is te vinden op http://firstTechChallenge.nl

Fotomateriaal van de FTC is te vinden op: https://www.flickr.com/photos/first-brabant/sets/72157648819329803/