Eindhoven,
21
november
2014
|
12:01
Europe/Amsterdam

First Lego League teams creëren het ‘leren’ van de toekomst op Fontys campussen

Op 22 november en 13 december is Fontys in Tilburg en Eindhoven gastheer van twee regiofinales van de First Lego League (FLL) 2014-2015. FLL is een wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken. Het thema dit jaar is World Class Learning. Fontys draagt hiermee bij aan de promotie van techniek onderwijs.

De uitdaging

De FIRST Lego League (FLL) is een internationale wedstrijd die jongeren uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”. De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales.

Hoe moeten en willen kinderen leren?

Het thema voor 2014-2015 is World Class Learning: Hoe ziet ‘leren’ er in de toekomst uit? FIRST® LEGO® League teams gaan het antwoord op deze vraag zoeken. In de challenge van 2014 FLL WORLD CLASSâ„ , zullen meer dan 230.000 kinderen van 8 tot 15 jaar uit 70 landen herdefiniëren hoe we kennis en vaardigheden opdoen in de 21e eeuw.Teams zullen volwassenen de manieren laten zien waarop kinderen moeten en willen leren. Maak je klaar voor de allernieuwste klas – FLL WORLD CLASS! De FLL daagt kinderen uit om als wetenschappers en engineers te denken. Dit seizoen zullen teams een autonome robot bouwen, testen en programmeren. Tijdens hun ontdekkingstocht zullen FLL teams te werk gaan op basis van de kernwaarden van FLL: samenwerken, sportief zijn en zelf het werk doen.

Publiek

Ook dit jaar zijn er vele Fontys studenten en medewerkers betrokken bij de organisatie van de regiofinales. De wedstrijddagen zijn toegankelijk voor iedereen. Deze worden gehouden op 22 november op de campus Stappegoor in Tilburg van 9.30 tot 16.30 uur en op 13 december op de campus Rachelsmolen in Eindhoven van 09.30 tot 16.30 uur.

Noot voor de redactie

Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact op nemen met Marieke Peelen marieke@FIRST-brabant.nl 06-44148906 of Lennart de Graaf lennart@FIRST-brabant.nl 06-53804656.

Een snelle indruk van de FTC krijgt u via het filmpje met o.a. Will.i.Am op http://firsttechchallenge.nl/what-is-ftc/.

Een animatie van de opdracht van dit seizoen vindt u op https://youtu.be/ABmBxCwHV94?t=2m44s

Meer informatie over de First Tech Challenge Dutch Open is te vinden op http://firstTechChallenge.nl

Fotomateriaal van de FTC is te vinden op: https://www.flickr.com/photos/first-brabant/sets/72157648819329803/