Partners

Fontys OSO werkt samen met diverse partners in het onderwijs. Dit zijn o.a. de scholen/instituten waar deeltijdstudenten werken en hun onderzoek uitvoeren in het kader van de opleiding tot master Educational Needs. Ook schoolleiders en schoolbestuurders zijn gewaardeerde partners waarmee Fontys OSO in gesprek gaat over de actuele ontwikkelingen en mogelijke vragen vanuit het onderwijsveld. Fontys OSO is aangesloten bij het Platform Opleidingsscholen. Uiteraard zijn er ter verbetering van de opleiding en de verdieping van de praktische gebruikswaarde nog vele andere partners. Te denken valt aan andere instituten binnen Fontys Educatie, internationale betrekkingen en beroepsverenigingen. Met de andere twee opleidingsinstellingen voor speciale onderwijszorg vormt Fontys OSO het Werkverband Onderwijsinstellingen Speciale Onderwijszorg (WOSO).

Het Werkverband Opleidingen Speciaal Onderwijs (WOSO) bestaat uit Hogeschool Utrecht, Windesheim en Fontys. WOSO werkt rond de masteropleiding Educational Needs (EN) nauw samen met landelijke beroepsverenigingen.

Deze samenwerking bestaat uit het afstemmingsoverleg over de specifieke kennisbasis binnen de opleiding Master EN, werken aan afstemming van de beroepsstandaarden van de beroepsverenigingen en we informeren elkaar blijvend over nieuwe ontwikkelingen.

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys