Geluk: jeukt het of voel je een kriebel?

Prikke(le)nde sessies door Sociaal Innovatiecentrum werkgeluk  

“Werkgeluk? Jeuk krijg ik ervan. Kom eens van die roze wolk.” De termen geluk en werkgeluk roepen diverse reacties en associaties op. Je hebt vast wel eens gehoord of gelezen over de begrippen werkplezier, werktevredenheid, duurzame inzetbaarheid, medewerkersbeleving en bevlogenheid. Is dat allemaal één pot nat of hebben ze met elkaar te maken? En zijn er ook verschillen? Wat is nou precies werkgeluk? En wat kun je er mee? Consultants van Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk leggen het uit. 

Geluk bestaat niet uit de hele dag heppie-de-peppie zijn en dat naar de buitenwereld laten zien. Het gaat om zoveel meer dan het ervaren van positieve emoties. Als werkgever is het belangrijk om je werknemers te blijven boeien en aan je organisatie te binden. Maar hoe doe je dat nou? In de webinars en masterclasses geven de consultants van Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk handvaten en tips om daar binnen je organisatie mee aan de slag te gaan. Recent nog, voor opdrachtgevers GrowWork Healthcare en Stef Soons Trainen en Motivering. De inhoud van een webinar of masterclass is afgestemd op de vraag van de opdrachtgever en de doelgroep. Maatwerk dus. “Zo kunnen we werkgeluk op de agenda zetten én houden bij werkend Nederland. Wij geloven dat geluk werkt!”  

Een ander voorbeeld is de serie The Edge of Happiness, die is ontwikkeld in samenwerking met Driessen Groep. Deze serie biedt voor ieder wat wils: ben je als young professional nieuwsgierig naar het thema lef of zit geluk juist in het omarmen van ongeluk? Het doel van de serie is het prikkelen van zowel werkgevers als werknemers, door werkgeluk vanuit een andere invalshoek te belichten. Door deze serie (gratis) aan te bieden, hopen we werkgevers en werknemers te enthousiasmeren en zich verder te verdiepen in het thema. Want werkgeluk is een toegevoegde waarde in iedere organisatie en iedere carrière!

Hebben we je voldoende geprikkeld en wil je weten wat we specifiek voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op: sic-werkgeluk@fontys.nl of volg ons op LinkedIn

Sfeerafbeelding Fontys