Duurzaamheid

“Duurzaamheid” is een belangrijk thema voor onze toekomst. Dit zie je niet alleen bij grote bedrijven, maar ook bij de ons omringende onderwijsinstellingen. Vandaar dat het ook bij Fontys Venlo vastgelegd is in de Onderwijs- en Examenregeling en een duidelijke plek heeft in de FIBS Ambition 2020.

Fontys International Business School (FIBS) heeft in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd op het gebied van duurzaamheid. Er zijn eerste stappen gezet voor een structurele integratie van duurzaamheid in het primaire proces. Een goed voorbeeld is het operationaliseren en intensief begeleiden van duurzaamheid binnen de mini companies. Initiatieven als de campus-brede denktank en het FIBS-brede studentencomité voor duurzaamheid vormen mede een basis, waardoor we de titel “Fair Trade Hogeschool” behaalden in 2015 en bijdroegen aan het behalen van de categorie brons in 2016 bij de landelijke studenten benchmark voor duurzaamheid, de SustainaBul.

Met de komst van het lectoraat Business Services Innovation is een nieuwe stap gezet om een bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van nieuwe verdien- en marketingmodellen die meer gericht zijn op het gebruik dan op het bezit van producten (servitization).

Het Fontys College van Bestuur investeert in duurzaamheid door het opzetten van een Impulsteam Circulaire Economie: ‘Onze samenleving verandert snel in veel opzichten: technologisch, maatschappelijk, demografisch en economisch. Onze taak is om studenten voor te bereiden op de wereld van morgen zodat ze deze mede kunnen vormgeven. Aanhaken bij Circulaire Economie en bijbehorende innovaties in onze regio is daarbij cruciaal voor Fontys als opleidings- en kennisinstituut.

Sfeerafbeelding Fontys