Van Dale Onlinewoordenboek Hedendaags Nederlands

Inhoud

Het Van Dale Onlinewoordenboek Hedendaags Nederlands is een ideaal woordenboek voor het schrijven van teksten, met bijna 100.000 trefwoorden en een zeer ruim aanbod van synoniemen. Zoeken naar de exacte bewoordingen, controleren of de spelling klopt, verklaren van moeilijke woorden, luisteren naar de juiste uitspraak, weten hoe de spellingregels toegepast moeten worden of gewoon de best passende vertaling vinden.

Het Onlinewoordenboek bevat ook het Handboek NL. In dit boek vind je antwoorden op alle taalvragen waarop het woordenboek het antwoord schuldig moet blijven. Aan de orde komen: Wat is schrijven en hoe pak je dat aan? Stijl en woordkeus, taaladviezen, spelling, conventies en teksttypen.

Toegang

On/Off campus via Van Dale Online hedendaags Nederlands.

Privacy Disclaimer

Voor veel databanken / digitale bronnen / digitale tools kun je een persoonlijk account aanmaken om extra functionaliteiten als attendering, opslag etc. te gebruiken.

Als je dit doet, check dan eerst de Privacy Verklaring van de databank / digitale bron / digitale tool, zodat je weet welke persoonlijke gegevens worden opgeslagen.
Het is je eigen verantwoordelijkheid of je je persoonsgegevens deelt met de databank / digitale bron / digitale tool.

Fontys Hogescholen is niet aansprakelijk in het geval van datalekken vanuit deze databank / digitale bron / digitale tool.

Meer informatie

- Beknopte handleiding.
- Uitgebreide handleiding.

Sfeerafbeelding Fontys