NAZ (Nederlandse Artikelendatabank voor de Zorg)

Inhoud

Nederlandse databank die het hele gebied van de ca. 100 in Nederland verschijnende Nederlandstalige tijdschriften over gezondheidszorg op zal nemen. De databank gaat terug tot 2000, een aantal verpleegkundige kerntijdschriften nog verder.

Toegang

On/Off campus via NAZ

Zoektips

Met één of meerdere zoektermen zoek je eenvoudig in alle publicaties. Je zoekt dan in alle velden. Corresponderende hoofdletters en kleine letters worden beschouwd als hetzelfde teken. Hetzelfde geldt voor letters met of zonder diakrieten (accent, trema, enz.).
Met een * een zogenaamde 'wildcard' zoek je op alles. Met een * direct achter een zoekterm vindt je publicaties met woorden die beginnen met de gegeven zoekterm.

Bij het opgeven van meerdere zoektermen worden alleen publicaties gevonden die al deze termen bevatten (AND).
Om te zoeken naar een combinatie van woorden die in die vorm bij elkaar moeten staan, plaats je deze tussen aanhalingstekens (").
Met een minteken (-) voor een zoekterm worden publicaties met die term uitgesloten van het zoekresultaat.
Een zoekvraag kan bovendien worden samengesteld met behulp van de expliciete operatoren AND, OR en NOT (maar niet in combinatie met het minteken). Samengestelde zoekvragen kunnen worden gecombineerd met ronde haakjes.
Om te zoeken binnen een aantal specfieke velden, gebruik je het geavanceerde zoekscherm.

NAZ