Library Access browserextensie

Zet de Digitale Mediatheek in je browser met Library Access!
Toegang tot digitaal onderzoekmateriaal, overal en altijd.  

Thuis bezig aan je onderzoek, scriptie of artikel? Op zoek naar wetenschappelijk bewijs voor in je presentatie? Download de gratis Library Access browserextensie en krijg direct toegang tot wetenschappelijke artikelen, tijdschriften en databases uit de collectie van de Fontys mediatheek. Waar en wanneer je maar wilt.

Benieuwd hoe het werkt? Bekijk deze animatie:

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Klik hier voor meer informatie of download de extensie direct. Beschikbaar voor Chrome, Firefox, Edge, Safari en Opera.

Hoe werkt het?

De Library Access browserextensie werkt als volgt: als je een website bezoekt waar de mediatheek een licentie heeft, krijg je een melding. Vervolgens is het een kwestie van één keer klikken om die site via de mediatheek te openen, en toegang te krijgen tot al het gelicentieerde materiaal.
De browserextensie toont een icoon in de bladwijzerbalk. Dit werkt min of meer als een stoplicht. Is het icoontje groen, dan ben je ingelogd. Bij een grijs icoontje heb je geen toegang. Als je een artikel wilt gebruiken dat niet toegankelijk lijkt te zijn, dan zoekt Library Access naar een open source versie van het artikel.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Hoe zit het met mijn privacy? 

Je kunt de Library Access browserextensie geheel anoniem gebruiken.  De extensie verzamelt geen persoonlijke gegevens, tenzij jij ze actief deelt. Ook bewaart de extensie geen IP-adres of het unieke ID van jouw PC.
Meer weten over hoe je privacy gewaarborgd is? Lees het privacy statement van de extensie.


Fontys privacy disclaimer

Voor veel databanken / digitale bronnen / digitale tools kun je een persoonlijk account aanmaken om extra functionaliteiten als attendering, opslag etc. te gebruiken.

Als je dit doet, check dan eerst de Privacy Verklaring van de databank / digitale bron / digitale tool, zodat je weet welke persoonlijke gegevens worden opgeslagen.
Het is je eigen verantwoordelijkheid of je je persoonsgegevens deelt met de databank / digitale bron / digitale tool.

Fontys Hogescholen is niet aansprakelijk in het geval van datalekken vanuit deze databank / digitale bron / digitale tool.

Lean Library