Creative Economy

Fontys biedt vier economie-opleidingen, gericht op de economie van de toekomst: de creatieve economie


Er verandert veel in de wereld. Denk aan de klimaatcrisis, de coronacrisis en aan de groeiende verschillen tussen arm en rijk. Het wordt steeds duidelijker dat er economische innovaties nodig zijn om nieuwe perspectieven en kansen voor de toekomst tot stand te brengen. Hoe die toekomst er ook uitziet. Het moet anders. Het kan anders.

Onder de paraplu van Creatieve Economie biedt Fontys vier hbo-opleidingen aan. Deze leiden studenten op tot creatief-zakelijke impact creators. Ze leren concepten te ontwikkelen die een verschil kunnen maken. Een verschil voor de samenleving, een organisatie of voor individuen. Tijdens de opleiding staan creativiteit, zakelijk handelen en sociaal bewustzijn centraal.


Onze opleidingen - gericht op marketing, business & ondernemerschap, communicatie en lifestyle - voorzien in een grote behoefte van het werkveld. Na hun opleiding kunnen onze studenten aan de slag als creatief-zakelijke professional die vorm kan geven aan de nodige transities. Ze ontwikkelen concepten voorde creatieve en culturele sector, maar ook daarbuiten. Denk aan de media, evenementen, festivals, concerten, marketingbureaus, musea, zorg, ICT, onderwijs, de financiële wereld, overheden en bedrijven. Ook ondernemen is een serieuze optie. De mogelijkheden zijn onbegrensd.

Het Kenniscentrum Creative Economy


Naast deze vier opleidingen binnen de creatieve economie, vormt creatieve economie ook een belangrijk onderzoeksgebied bij Fontys. Het Kenniscentrum Creative Economy speelt hierin een cruciale rol. Dit centrum focust zich op het aanpakken van fundamentele maatschappelijke, economische en ecologische veranderingen die noodzakelijk zijn om de complexe vraagstukken van deze tijd op te lossen.

Het Kenniscentrum Creative Economy, opgericht in 2023 en voortgekomen uit de lectoraten Journalistiek en Verantwoorde Innovatie, Designing the Future, en Artistic Connective Practices, is continu bezig met het verkennen van nieuwe perspectieven en het creëren van innovatieve realiteiten die verder reiken dan bestaande paradigma's. Het streeft ernaar creativiteit te gebruiken als een instrument voor diepgaande en betekenisvolle verandering, met het doel een duurzame en leefbare toekomst voor komende generaties te vormen.

Meer informatie over de initiatieven en activiteiten van het kenniscentrum is te vinden op de officiële Fontys pagina voor Creatieve Economie.

Over de creatieve economie

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Vier opleidingen binnen de creatieve economie

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.