Lerarenopleiding Tilburg

Wat leuk dat jij je hebt aangemeld voor één van onze (leraren)opleidingen. We verheugen ons er op jou te mogen verwelkomen na de zomer! Voordat je echt gaat beginnen zijn er nog een paar zaken die om jouw aandacht vragen. Op deze pagina vind je meer info. Heb je nog vragen? Laat het ons weten. We zijn er om jou te helpen.


Inschrijven

Welke zaken vragen aandacht rondom jouw inschrijving?

Je hebt je aangemeld voor een opleiding. Dat betekent NIET dat je al ingeschreven bent. Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan. Ga regelmatig naar je Studielinkpagina en check je 'to do' acties. Daarnaast ontvang je na je aanmelding een Fontys e-mailadres. Check dit e-mailadres regelmatig op de to-do acties van de toelatingsprocedure van je opleiding.

naar studielink

Wij vinden het heel belangrijk dat je de juiste opleiding kiest en met een fijn gevoel aan je studie begint. Daar kan de Studiekeuzecheck en het bijbehorende ‘check-in’ gesprek bij helpen!

Hoe werkt het?

  • Je meldt je aan voor een (of meerdere) opleiding(en) via Studielink. We adviseren je om voordat je je aanmeldt voor een opleiding deel te nemen aan in ieder geval één studiekeuzeactiviteit. Zie hiervoor de studiekeuzeactiviteiten agenda.
  • We sturen je een korte online vragenlijst over je studiekeuze en je verwachtingen.
  • Als je de vragenlijst invult, nodigen we je uit voor een check-in gesprek en bespreken we de antwoorden uit de vragenlijst. Bij sommige opleidingen kunnen aanvullende activiteiten georganiseerd worden zoals een rekenoefening.
  • Je krijgt een persoonlijk studiekeuzeadvies.
  • Als je aan alle inschrijfvoorwaarden voldoet schrijven we je in.
  • Je start met je opleiding, van harte welkom!

Heb je je na 1 mei aangemeld?

Als je je namelijk ná 1 mei aanmeldt dan kán, in het geval van een negatief studieadvies, je inschrijving geweigerd worden. Als je het niet eens bent met je uiteindelijke advies, of als er bijzondere omstandigheden zijn dan kun je bezwaar maken. In de Regeling studiekeuzeadvies staat beschreven hoe je bezwaar kunt aantekenen.

Veelgestelde vragen studiekeuzecheck

In het hoger onderwijs betaal je elk jaar collegegeld. Collegegeldtarieven kunnen variëren. Dit is afhankelijk van factoren als nationaliteit, een eventueel eerder behaalde graad en de opleiding die je wilt gaan volgen of al volgt.

naar collegegeldmeter studiejaar 2024-2025

Aan de informatie en tarieven in de collegegeldmeter kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoe betaal je je collegegeld?

Het collegegeld betaal je via een digitale (incasso)machtiging, ineens of in termijnen (via Fontys). Op of rond 15 mei kun je je betaalgegevens invullen via Studielink.

Meer informatie over het invoeren van je betaalgegevens in Studielink kan je vinden op info.studielink.nl. Daarnaast is veel informatie te vinden in de Studielink VRAAGbaak – sectie betaalgegevens.

Na bevestiging vindt de eerste incasso plaats op of rond 25 september.

Betaal je wettelijk collegegeld of instellingscollegegeld?

Voor de meeste opleidingen geldt het wettelijk vastgestelde collegegeld. In een aantal situaties is sprake van 'instellingscollegegeld'. Zie hiervoor de 'Toelichting instellingscollegegeld"

Regeling collegegeld

Regeling collegegeld 2024-2025

Start je in september met je studie?

Wanneer wordt mijn collegegeld afgeschreven?

De incasso van je collegegeld vindt plaats op of rond de 25e van de maand.

Betaling in termijnen

Er wordt geïnd in maximaal 10 gelijke termijnen op of rond de 25ste van de maand. Het nog te betalen bedrag wordt daarna verdeeld over de resterende termijnen. Dit duurt tot en met juni.
Belangrijk om te weten: Voor betaling in termijnen wordt € 24 administratiekosten per studiejaar berekend. Deze kosten worden gelijktijdig met de eerste termijn afgeschreven.

Betaling in een keer

Als je op 1 september met je studie start, vindt de incasso van je collegegeld plaats op of rond 25 september. Start je na 1 september, dan vindt de incasso plaats rond 25 september of rond de 25ste van de volgende maand. Dit is afhankelijk van de verwerkingstijd na jouw inschrijving.

Belangrijk om te weten: Als je je 'verzoek tot inschrijving' voor het huidig studiejaar na de datum van de laatste incasso (op of rond 25 juni) hebt ingediend, is alleen betaling ineens mogelijk.

Zowel bij betaling ineens of in termijnen ontvang je voorafgaand aan elke incasso een bericht waarin je wordt geïnformeerd over de incassodatum.

Drie maanden voordat je opleiding start vraag je bij DUO studiefinanciering aan. Dit doe je ook als je nog niet weet of je geslaagd bent, of als je niet zeker weet of je bent toegelaten tot de opleiding van jouw keuze. Ben je gezakt, of besluit je toch een andere opleiding te gaan doen? Geef wijzigingen zo snel mogelijk door aan DUO.

vraag studiefinanciering aan

Hoeveel geld leen je?

Als je studiefinanciering aanvraagt, zijn je basisbeurs, aanvullende beurs en reisproduct een 'prestatiebeurs'. Dit wordt omgezet in een gift als je binnen 10 jaar je diploma behaalt. Daarnaast is het ook mogelijk om een lening af te sluiten. Gebruik hieronder de berekeningstool van DUO waarmee je kunt berekenen hoeveel geld je nodig hebt.

gebruik de berekeningstool

Als je studiefinanciering ontvangt, kun je ook een OV-jaarkaart aanvragen. Hiermee kun je gratis of met korting reizen met het openbaar vervoer.

vraag hier je ov-jaarkaart aan

 
 
Placeholder for Fontys video
Het is fijn te ervaren dat ik veel inbreng en vrijheid heb tijdens mijn studie. Verder is het met studenten én docenten erg gezellig."
Maxim, over zijn eerste studiejaar

 
 

Boekenlijst en laptop

Als je gaat studeren heb je het een en ander nodig. Naast boeken ook een studentenkaart, een laptop en software. Je kunt ook alvast wat downloaden en opslaan. Het kan maar gedaan zijn!

Jouw boekenlijst kun je vinden op de portal. Vervolgens klik je op ‘Opleidingen’ (balk bovenaan, naast ‘Persoonlijk’) en selecteer je de gewenste opleiding. Onder het kopje ‘Opleidingsinfo’ zie je de ‘Rubriek: Boekenlijst’ staan. Klik ‘Rubriek Boekenlijst’ open en selecteer de boekenlijst van jouw studievorm en studiejaar.
Je bent vrij om zelf te bepalen waar jij je de benodigde boeken aanschaft. Zorg er wel voor dat je de editie aanschaft die in de boekenlijst wordt vermeld.

Naar de portal

In de MijnFontysapp vind je je rooster, cijfers en het Fontys Nieuws. Je kunt de app vinden in de App Store of in de Google Play Store onder de naam MijnFontys. Installeer de app alvast!
Sfeerafbeelding Fontys

Is jouw laptop ook klaar voor je studie?

Hieronder vind je de minimale eisen die Fontys stelt aan een studentenlaptop om het onderwijs te kunnen volgen. Hierin zijn de applicaties Microsoft Office 365 of Microsoft Office 2019/2021, DLO en toetsen meegenomen.

De camera en hoofdtelefoon zijn onder andere bedoeld voor het gebruik van MS Teams.

Microsoft

  • Processor: Intel Core i5 serie/AMD Ryzen 5 serie
  • Geheugen: 8 GB RAM
  • Harde schijf: 128 GB schijfruimte
  • Netwerk: Wifi
  • Beelscherm: 14 inch schermresolutie van 1280 x 768
  • Muis: aanbevolen
  • Camera: aanbevolen
  • Hoofdtelefoon/oortjes: aanbevolen
  • Browser: de meest recente versie van Edge Chromium, Safari, Chrome of Firefox

Mac

  • Processor: Intel-processor/Apple Silicon processor
  • Geheugen: 8 GB RAM
  • Harde schijf: 128 GB schijfruimte
  • Netwerk: Wifi
  • Beelscherm: 14 inch schermresolutie van 1280 x 800
  • Muis: aanbevolen
  • Camera: aanbevolen
  • Hoofdtelefoon/oortjes: aanbevolen
  • Browser: de meest recente versie van Edge Chromium, Safari, Chrome of Firefox

Let op: Chromebook/Linux-gebaseerde systemen zijn niet geschikt, omdat diverse DLO onderdelen, waaronder Testvision en de lockdowntool, niet zullen werken.
Let op: Windows 10/11 in S mode zijn niet geschikt, Windows 10/11 Home of Pro zijn wel geschikt.

Dit advies is voor studiejaar 2024-2025

Surfspot

Surfspot biedt aantrekkelijke aanbiedingen voor Fontysstudenten. Bij Surfspot bestel je ook voordelig je software.

naar surfspot

Gratis Office 365

Alle studenten van Fontys hebben recht op het Office 365 pakket. Je kunt gebruik maken van de online versie. Maar je kunt het pakket ook downloaden op jouw verschillende devices zoals je laptop en je smartphone.

We adviseren je dringend om gebruik te maken van het Office 365 pakket. Je leest precies wat je moet doen in de handleiding die we op de Fontysportal hebben geplaatst. Gebruik de inloggegevens die je meteen na je aanmelding bij Studielink van ons ontvangen hebt om op de portal te komen (zie ook: Mijn persoonlijke inlog, e-mail en wifi).

Office365

    Waarom Office 365?

    • Veilige opslag voor je Fontys studiemateriaal.
    • Als je internetverbinding hebt, kun je bij je spullen.
    • Je kan er met alle apparaten terecht, als het maar een browser aan boord heeft.
    • Je OneDrive is 1 TB groot, en biedt synchronisatie software voor je privé laptop of desktop.
    • Legaal en gratis de laatste Office versie installeren op wel 10 apparaten.
    • Bijna elk onderdeel van Office365 heeft een aparte app, zoek maar eens in de store van je mobiele apparaat.
    • Je kunt gebruik maken van deze cloudomgeving zolang je hier studeert.

      Voor alle informatie en het huren van een locker (gebouw P1) dan kun je een e-mail sturen aan: henf-meldpunt-tilburg@fontys.nl.

      Fontys Helpt is een website waar je terecht kunt met extra ondersteuningsvragen of twijfels en waar je praktische informatie vindt. Maar ook vind je daar mooie initiatieven die kunnen inspireren. Ook vind je er informatie als je iets extra's wilt doen naast je studie. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om bestuurlijk actief te worden door in de medezeggenschapsraad of in het bestuur van een studievereniging te gaan. Sla deze link vast op in je favorieten, als je eenmaal studeert gaat dit een waardevolle omgeving voor je zijn.

      open Fontys Helpt

      Om (open) content 24/7 en plaats onafhankelijk aan te kunnen bieden, gaat Fontys in de komende maanden over op een zogenoemde ‘digital first-collectie’. Naast de invulling van de fysieke ruimten, zal ook de dienstverlening verder worden ontwikkeld. Houd fontys.nl/mediatheek in de gaten.

      De Fontys Studentenkaart is onmisbaar. Deze is nodig:

      • om te printen en te kopiëren
      • om te parkeren op de campussen

      Zorg er daarom voor dat je je kaart op tijd in huis hebt.

      Hoe te verkrijgen?

      Je Fontys Studentenkaart wordt binnen 10 werkdagen naar je correspondentieadres gezonden wanneer onderstaande stappen zijn afgerond.

      Let op: hiervoor heb je je Fontys inloggegevens nodig. Die heb je na je eerste inschrijving per mail ontvangen.

      STAP 1. Pasfoto uploaden (alleen desktop/laptop)

      STAP 2. Inschrijving volledig afronden, inclusief het afgeven van de digitale machtiging voor de inning van het collegegeld.

      Parkeren

      Om onze locaties goed bereikbaar te houden, bieden we parkeergelegenheid op onze
      terreinen.
      Een aantal terreinen zijn voorzien van slagbomen. Als student kun je op sommige campussen gratis parkeren. De slagbomen openen door middel van je Fontyspas of kentekenregistratie. Je kunt je kenteken hier registreren.

      In Sittard, op het TU/e terrein Eindhoven en Emmasingel (De Witte Dame) in Eindhoven is betaald parkeren mogelijk.

      Meer over parkeren bij TU/e lees je (zodra je je Fontys inloggegevens hebt) in de handleiding op portal/Connect (onder diensten, H&F).

      Lees meer over locatie Emmasingel.

      Vragen over parkeren?

      Mail je vraag naar parkeerbeheer@fontys.nl

      Nadat je je hebt aangemeld bij 1 of meer opleidingen bij Fontys maken we een account voor je aan. Hierover ontvang je vrij snel na je aanmelding een mail.

      Het account bestaat onder meer uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Wij adviseren je om de mail hierover goed te bewaren. Als je met de opleiding gaat starten heb je de gegevens uit de mail nodig.

      Afzender mail: no-reply@fontys.nl

      Onderwerp mail: Fontys account creatie/creation

      Inlog, e-mail en wifi

      Na jouw aanmelding heb je een mail gekregen met jouw inloggegevens, je username en wachtwoord.

      meer info over inloggen meer info inloggegevens Fontysaccount

      Open je e-mail online via mail.fontys.nl en log in met je Fontys account.

      naar o365.fontys.nl/mail

      Je mail op je smartphone bekijken? Hieronder vind je de handleiding voor iOS en Android.

      uitleg voor iOs (download) uitleg voor android (download)

      Eduroam is een internationaal netwerk en met je Fontys inloggegevens kun je wereldwijd gebruik maken van een gratis veilige WiFi verbinding. Installeer de verbinding thuis alvast!

      gebruik de handleiding

      De IT Gids geeft informatie over het gebruik van de IT-voorzieningen binnen Fontys, zoals WiFi, e-mail, de studentenkaart en speciale aanbiedingen. (bijv. gratis MS Office365).

      download de IT Gids*

      *login vereist

      Op de meeste Fontyslocaties vind je een IT Servicepoint waar je terecht kunt met je IT vraag.

      Openingstijden IT servicedesk
      werkdagen 8:00 - 17:00 uur

      Informatie over jouw eerste studieweken

      Hieronder vind je alle informatie over jouw inschrijving, rooster en alle overige informatie die je nodig hebt voor de start van een studie.

      Om te kunnen starten met de opleiding dien je vóór 1 september 2024 te voldoen aan alle inschrijfvoorwaarden. Om de status van je inschrijving te bekijken, bezoek regelmatig je account in Studielink. In verband met de verwerkingstijd dien je de ontbrekende gegevens/documenten uiterlijk 26 augustus 2024 aan te leveren bij de balie van het servicepunt Onderwijslogistiek FLOT.

      Veelal worden diploma's van vooropleidingen automatisch geverifieerd door DUO. Is dat bij jou niet het geval, dan ontvangen we graag een gewaarmerkt kopie van diploma en cijferlijst vooropleiding. Een gewaarmerkt kopie wil zeggen een kopie conform het origineel met een waarmerkstempel en originele handtekening erop.

      Als je al een gewaarmerkt kopie van diploma en cijferlijst vooropleiding hebt, dan kun je deze documenten per post sturen naar:
      Fontys Lerarenopleiding Tilburg 
      T.a.v. Inschrijvingen
      Antwoordnummer 454
      5000 VB Tilburg (Een postzegel is niet nodig)

      Benodigde inschrijfdocumenten kun je op afspraak ook laten waarmerken bij de balie van het servicepunt Onderwijslogistiek FLOT in ruimte D1.13 (Gebouw P1).

      Tijdens de eerste lesweek vindt er een controle van de inschrijving plaats. Om deel te kunnen nemen aan de lessen, dien je tijdens de eerste twee weken van het studiejaar in het bezit te zijn van een ‘bewijs van inschrijving’; een inschrijfbewijs waarmee je aan kunt tonen dat je inschrijving compleet is. Een bewijs van inschrijving krijg je toegestuurd nadat de inschrijving via Studielink is voltooid.

      Je wordt verwacht in de week van maandag 2 september 2024* voor de introductie en aansluitend de eerste colleges in het Mollergebouw (P1), Prof. Goossenslaan 1-01 te Tilburg. * Tijd en locatie is onder voorbehoud.


      Hoe laat en waar je definitief wordt verwacht, kun je vanaf 19 augustus 2024 vinden op het rooster. De klascode per opleiding vind je op deze pagina onder het kopje 'Rooster'.

      Catering op de campus 

      Er is catering op de campus, zowel wel in de kantine van P1 als bij diverse foodtrucks op het buitenterrein. Ook zijn er warme dranken beschikbaar in de koffiemachines, en kun je gebruik maken van de automaten voor fris en snacks.

      Mocht je online lessen volgen

      Binnen Fontys werken we voor het online onderwijs met MS Teams. Als je met MS Teams aan de slag gaat moet je om te beginnen de applicatie downloaden.

      Let op: er wordt gecommuniceerd via jouw Fontys e-mailadres. 

      Voor toegang tot de portal heb je inmiddels inloggegevens toegestuurd gekregen van de Studentenhelpdesk. Deze gegevens ontvang je ongeveer 24 uur na aanmelding via Studielink. Heb je geen inloggegevens ontvangen, stuur dan een e-mail naar inschrijvingenflot@fontys.nl.

      Let op: wijzigingen onder voorbehoud (houd daarom deze pagina, de portal en je mailbox goed in de gaten).

      Als je vakanties of andere activiteiten wilt plannen, is het handig te weten wanneer er geen lessen zijn.

      Onderwijskalender 2024-2025

      Purple introductieweek
      26-08-2024 / 30-08-2024

      Onderwijsperiode 1
      02-09-2024 / 17-11-2024

      Onderwijsperiode 2
      18-11-2024 / 09-02-2025

      Onderwijsperiode 3
      10-02-2025 / 27-04-2025

      Onderwijsperiode 4
      05-05-2025 / 27-07-2025

      Vakanties en feestdagen

      Herfstvakantie
      21-10-2024 / 27-10-2024

      Kerstvakantie
      23-12-2024 / 05-01-2024

      Carnavalsvakantie
      03-03-2025 / 09-03-2025

      Goede vrijdag
      18-04-2025

      2e Paasdag
      21-04-2025

      Meivakantie
      28-04-2025 / 04-05-2025

      Bevrijdingsdag
      05-05-2025

      Hemelvaart + dag na Hemelvaart
      29-05-2025 / 30-05-2025

      2e Pinksterdag
      09-06-2025

      Zomervakantie
      25-07-2025 / 24-08-2025

      Bekijk de vakantiekalender voor collegejaar '24-'25

      Indeling studiejaar

      Het studiejaar is opgedeeld in vier perioden. Elke periode bestaat uit onderwijs-, tentamen- en hertentamen-/kantelweken. De eerste drie perioden van elk tien weken zijn ingedeeld met acht weken onderwijs, een tentamenweek (week 9) en een hertentamen-/kantelweek (week 10). De laatste periode (4) van twaalf weken heeft zeven onderwijsweken en drie tentamen-, hertentamen-/kantelweken en twee weken voor de afwikkeling van het studiejaar. In een hertentamen-/kantelweek kunnen toetsen en herkansingen worden afgenomen. Tevens kun je deze week gebruiken om de opdrachten van de voorafgaande periode af te ronden en je portfolio bij te werken. Deze indeling en andere belangrijke data staan in de jaaragenda voor studenten. De jaaragenda kun je vinden op de portal onder ‘Handige Sites’.

      Collegerooster

      De perioden- en tentamenroosters worden voor de betreffende onderwijs- of tentamenperioden in Xedule gepubliceerd. Via de portal kun je alle informatie over het rooster terugvinden en kun je het rooster raadplegen (klik op 'persoonlijk' en vervolgens 'Mijn rooster').
      Selecteer 'rooster in Xedule' om in het roosterprogramma te komen. De handleiding voor het bekijken van het rooster vind je hier.

      Mocht je opleiding meerdere klassen hebben dan wordt tijdens de introductie door de opleiding bekend gemaakt in welke klas je bent ingedeeld.

      Onderstaand een overzicht van de eerstejaars groepen per opleiding:

      Ler. opl. 2e gr Aardrijkskunde07_AA-VT1
      Ler. opl. 2e gr Alg. economie07_EC-VT1
      Ler. opl. 2e gr Bedrijfseconomie07_EC-VT1
      Ler. opl. 2e gr Biologie07_BI-VT1
      Ler. opl. 2e gr Duits07_DU-VT1
      Ler. opl. 2e gr Engels07_EN-VT1
      Ler. opl. 2e gr Frans07_FR-VT1
      Ler. opl. 2e gr Geschiedenis07_GE-VT1
      Ler. opl. 2e gr GZW07_GZW-VT1
      Ler. opl. 2e gr Levensbeschouwing07_LB-VT1
      Ler. opl. 2e gr Maatschappijleer07_MA-VT1
      Ler. opl. 2e gr Natuurkunde07_NASK-VT1
      Ler. opl. 2e gr Nederlands07_NE-VT1
      Ler. opl. 2e gr Omgangskunde07_OMG-VT1
      Ler. opl. 2e gr Scheikunde07_NASK-VT1
      Ler. opl. 2e gr Spaans07_SP-VT1
      Ler. opl. 2e gr Science & Technology07_S&T-VT1
      Ler. opl. 2e gr Wiskunde07_WI-VT1
      Kopopleiding07_KOP1
      Bij FLOT worden tijdens je studie verschillende applicaties gebruikt. Een overzicht en informatie over deze applicaties vind je op de portal applicaties.
      Kom jij in aanmerking voor bijzondere voorzieningen en wil jij meer informatie over studeren met een beperking en over het aanvragen van bijv. extra tijd bij tentamens. Ga naar de regelingen op de portal.
      Als student val je onder de regeling die beschreven staat in de huidige Onderwijs- en Examenregeling (OER) die op de portal terug te vinden is vanaf de aanvang van het studiejaar. In de regeling vind je informatie over toelatingseisen, de verdeling van studiepunten, studiebegeleiding, studieadvies, studeren met een handicap, de examencommissie en nog veel meer. De bijlagen van de OER (studieprogramma's) vind je onder de rubriek 'programma overzicht' op de betreffende opleidingspagina's.
      Als interessante aanvulling op je studie kun je lid worden van één van de studieverenigingen. Zij organiseren diverse spannende, bruisende en leerzame activiteiten en lezingen. Voor meer informatie over deze studieverenigingen kun je kijken op de portal.
      Er zijn vier soorten stages: eerstejaars stage (PHP), twee hoofdfase stages (HF1 en HF2) en de afstudeerstage. Om de stage zo soepel mogelijk te laten verlopen wordt op de stageportal stappen, richtlijnen, regels en afspraken die gelden duidelijk uiteengezet. Houd 'actueel nieuws' regelmatig in de gaten, hier worden de laatste nieuwsitems met grote regelmaat gepubliceerd. Klik op de diverse 'buttons' om verdere informatie te vinden om jouw werkplekleren (stage) verder vorm te geven. Een eerstejaarsstudent (voltijd) wordt door Stagezaken geplaatst op een school. Voor vragen over stage neem contact op met stagezakenflot@fontys.nl.
      Via de Taalwerkplaats begeleiden we FLOT-studenten en -docenten op het gebied van de Nederlandse taal. Voor studenten gaan we samen op zoek naar de voor jou optimale manier om een overtuigende tekst te schrijven of pakkende mondelinge presentatie te maken. Ook bieden we de tools om je te ondersteunen bij het bereiken van een hoger taalniveau, op welk gebied dan ook. Docenten kunnen bij ons verschillende workshops volgen. Kijk voor meer informatie op de portal.
      Ben je niets vergeten voor de start van het nieuwe studiejaar? Download de checklist. Wijzigingen onder voorbehoud.

      Informatie voor de studenten van de Kopopleiding

      Op deze pagina vind je de verschillende informatie die je nodig hebt om het studiejaar bij één van onze Kopopleidingen goed te kunnen starten.

      Om te kunnen starten met de opleiding dien je vóór 1 september 2024 te voldoen aan alle inschrijfvoorwaarden. Om de status van je inschrijving te bekijken, bezoek regelmatig je account in Studielink. In verband met de verwerkingstijd dien je de ontbrekende gegevens/documenten uiterlijk 26 augustus 2024 aan te leveren bij de balie Onderwijslogistiek FLOT.

      Veelal worden diploma's van vooropleidingen automatisch geverifieerd door DUO. Is dat bij jou niet het geval, dan ontvangen we graag een gewaarmerkt kopie diploma en cijferlijst van de vooropleiding. Een gewaarmerkt kopie wil zeggen een kopie conform het origineel met een warmerkstempel en originele handtekening erop.

      Als je al een gewaarmerkt kopie van diploma en cijferlijst vooropleiding hebt, dan kun je deze documenten per post sturen naar:
      Fontys Lerarenopleiding Tilburg 
      T.a.v. Inschrijvingen
      Antwoordnummer 454
      5000 VB Tilburg (Een postzegel is niet nodig)

      Benodigde inschrijfdocumenten kun je op afspraak ook laten waarmerken bij de balie van Onderwijslogistiek FLOT in ruimte D1.13 (Gebouw P1).

      Tijdens de eerste lesweek vindt er een controle van de inschrijving plaats. Om deel te kunnen nemen aan de lessen, dien je tijdens de eerste twee weken van het studiejaar in het bezit te zijn van een ‘bewijs van inschrijving’; een inschrijfbewijs waarmee je aan kunt tonen dat je inschrijving compleet is. Een bewijs van inschrijving krijg je toegestuurd nadat de inschrijving via Studielink is voltooid.

      Je wordt verwacht op dinsdag 3 september 2024 om 09.30 uur in F2.03opl (oplopende deel)* voor de introductie van de Kopopleiding. Bij binnenkomst vind je de bewegwijzering naar deze ruimte. Deze introductie duurt tot ongeveer 14.00 uur. *Tijd en locatie is onder voorbehoud.

      Heb je gekozen voor de Kopopleiding Pedagogiek, dan krijg je na de introductie (14.00 uur tot 15.00 uur) meer informatie over onder andere de stage.

      Programma

      Het programma wordt tot 14.00 uur georganiseerd door Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT), waarbij de focus ligt op het, op een leuke manier, kennismaken met elkaar. Daarnaast wordt de klassenindeling bekend gemaakt en ontvang je alle benodigde informatie om te kunnen starten met je opleiding. Omdat je veel indrukken op zal doen deze dag, kiezen we ervoor om met de lessen te starten op vrijdag 8 september.

      Boekenlijst

      Jouw boekenlijst kun je vanaf nu vinden op de portal. Je klikt op ‘Opleidingen’ (balk bovenaan, naast ‘Persoonlijk’) en dan selecteer je de Kopopleiding. Onder het kopje ‘Opleidingsinfo’ zie je ‘Rubriek: Boekenlijst’ staan. Klik ‘Rubriek Boekenlijst’ open en selecteer de boekenlijst van jouw studiejaar. Je bent vrij om zelf te bepalen waar jij je boeken aanschaft. Zorg er wel voor dat je de editie aanschaft die in de boekenlijst wordt vermeld.

      Excursie- en overige kosten

      Naast collegegeld en de kosten voor boeken kan het zijn dat je tijdens je studie te maken krijgt met eventuele aanvullende kosten voor o.a. excursies, readers, laptop en stage (o.a. reiskosten en gemeentelijke documenten).

      Begeleiding tijdens de studie

      Gedurende de gehele opleiding ontvang je begeleiding van een studieloopbaanbegeleider (SLB). De SLB is de begeleider van je persoonlijke leerproces. Daarover worden individueel afspraken gemaakt. Met je SLB bespreek je ook regelmatig je studieresultaten. De studieloopbaanbegeleider is het eerste aanspreekpunt voor al je vragen en eventuele problemen rondom je studie.

      Indeling studiejaar

      Het studiejaar is opgedeeld in vier perioden. Elke periode bestaat uit onderwijs-, tentamen- en hertentamen-/kantelweken. Deze indeling en andere belangrijke data staan in de jaaragenda voor studenten. De jaaragenda kun je vinden op de portal onder ‘Handige Sites’.

      Collegerooster

      De perioden- en tentamenroosters worden voor de betreffende onderwijs- of tentamenperioden in Xedule gepubliceerd. Via de portal kun je het rooster raadplegen (klik op 'persoonlijk' en vervolgens 'Mijn rooster'). Selecteer 'rooster in Xedule' om in het roosterprogramma te komen. De handleiding voor het bekijken van het rooster vind je hier.



      Vragen of opmerkingen?

      Heb je nog vakinhoudelijke vragen? Neem dan rechtstreeks contact op met kopopleidingflot@fontys.nl. Zij helpen je graag verder.




      Niet gevonden wat je zocht?

      Onderwijslogistiek FLOT kan je verder helpen om informatie te vinden. Voor vragen neem contact op met studentzakenflot@fontys.nl.
      Telefoonnummer: 08850-74288
      Alleen te gebruiken voor WhatsApp: 06-41622446

      Waar zitten wij?

      P1 kantoor/balie D1.13 (Paarse vleugel 1ste verdieping)
      Op werkdagen bereikbaar van 08.30 – 17.00 uur.

      Heb je een vraag over stage?

      Neem contact op met stagezakenflot@fontys.nl.
      Telefoonnummer: 08850-74299

      Openingstijden balie

      Bekijk de portal voor de meest actuele openingstijden van de balie van Onderwijs Logistiek Team.
      In week 36 en 37 zijn er verlengde openingstijden van de balie.


      Veelgestelde vragen

      Heb je vragen over bijvoorbeeld stagelopen, je vooropleiding en het collegegeld? Of heb je een andere vraag? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

      naar veelgestelde vragen