Ons aanbod

Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk biedt praktische ondersteuning bij organisaties rondom het thema werkgeluk. Uiteraard gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Geluk is meer dan alleen het ervaren van positieve emoties. Onder werkgeluk valt ook het vergroten van de verbondenheid van medewerkers met de organisatie, zingeving onder de loep nemen of de onboarding van nieuwe medewerkers verbeteren. Elke organisatie heeft andere behoeftes en wensen. Wij ontwikkelen een interventie op maat voor uw organisatie.

Workshops

Tijdens onze workshops staat toepassing van (een aspect) van werkgeluk centraal. Met behulp van onze kennis en ervaring voorzien wij u (en uw bedrijf) van onderbouwde inzichten en handvatten. De workshop is een actieve vorm om werkgeluk tot een levend agendapunt te transformeren. Onze workshops zijn maatwerk.  Afhankelijk van de doelgroep is er een afwisseling mogelijk tussen creatieve opdrachten, interactie en informatievoorziening.

Sfeerafbeelding Fontys

Webinars

Wij bieden webinars aan om op een laagdrempelige manier kennis te kunnen maken met werkgeluk. Deze vorm van voorlichting wordt op maat gemaakt en is daarom beschikbaar op aanvraag.  In een oriëntatiegesprek verkennen we uw wensen en stemmen ons aanbod af op uw vraag en doel. Twee recente voorbeelden zijnde webinar Binden en Boeien voor GrowWork Healthcare en Werkgeluk hoog op de OR-agenda voor Stef Soons Trainen en Motivering.  

Sfeerafbeelding Fontys

Prikkelsessies

Voor (aankomend) young professionals bieden wij werkgeluk-check-gesprekken aan. Tijdens een korte sessie wordt er aandacht besteed aan de factoren die uw werkgeluk beïnvloeden en wat u eraan kunt doen om uw werkgeluk te vergroten. Hierbij worden bijvoorbeeld de talenten en krachten van de coachee onderzocht om in te zetten in dagelijkse praktijken. Deze coaching is beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven en is in het bijzonder gericht op mensen die nog niet eerder onder begeleiding hun loopbaan onder de loep hebben genomen.

Sfeerafbeelding Fontys

Coachtrajecten

Ook bieden wij coachtrajecten aan. In dit traject staan uw persoonlijke vragen centraal. De coaching wordt op maat ontworpen, om aan uw verwachtingen en wensen te voldoen. Het aantal ontmoetingen sluit aan bij de vragen die centraal staan. Onze aanpak is gebaseerd op de positieve psychologie: krachten, mogelijkheden en waarden staan centraal.

Sfeerafbeelding Fontys

Praktijkgericht Onderzoek

In hoeverre ervaren onze medewerkers werkgeluk? Hoe binding met medewerkers in de flexibele schil vergroten? Authenticiteit op de werkvloer vergroten? Wij voeren praktijkgericht onderzoek uit om uw praktijksituatie te veranderen.

Sfeerafbeelding Fontys

 • Geluk: jeukt het of voel je een kriebel?

  Prikke(le)nde sessies door Sociaal Innovatiecentrum werkgeluk  

  “Werkgeluk? Jeuk krijg ik ervan. Kom eens van die roze wolk.” De termen geluk en werkgeluk roepen diverse reacties en associaties op. Je hebt vast wel eens gehoord of gelezen over de begrippen werkplezier, werktevredenheid, duurzame inzetbaarheid, medewerkersbeleving en bevlogenheid. Is dat allemaal één pot nat of hebben ze met elkaar te maken? En zijn er ook verschillen? Wat is nou precies werkgeluk? En wat kun je er mee? Consultants van Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk leggen het uit. 

  Geluk bestaat niet uit de hele dag heppie-de-peppie zijn en dat naar de buitenwereld laten zien. Het gaat om zoveel meer dan het ervaren van positieve emoties. Als werkgever is het belangrijk om je werknemers te blijven boeien en aan je organisatie te binden. Maar hoe doe je dat nou? In de webinars en masterclasses geven de consultants van Sociaal Innovatiecentrum Werkgeluk handvaten en tips om daar binnen je organisatie mee aan de slag te gaan. Recent nog, voor opdrachtgevers GrowWork Healthcare en Stef Soons Trainen en Motivering. De inhoud van een webinar of masterclass is afgestemd op de vraag van de opdrachtgever en de doelgroep. Maatwerk dus. “Zo kunnen we werkgeluk op de agenda zetten én houden bij werkend Nederland. Wij geloven dat geluk werkt!”  

  Een ander voorbeeld is de serie The Edge of Happiness, die is ontwikkeld in samenwerking met Driessen Groep. Deze serie biedt voor ieder wat wils: ben je als young professional nieuwsgierig naar het thema lef of zit geluk juist in het omarmen van ongeluk? Het doel van de serie is het prikkelen van zowel werkgevers als werknemers, door werkgeluk vanuit een andere invalshoek te belichten. Door deze serie (gratis) aan te bieden, hopen we werkgevers en werknemers te enthousiasmeren en zich verder te verdiepen in het thema. Want werkgeluk is een toegevoegde waarde in iedere organisatie en iedere carrière!

  Hebben we je voldoende geprikkeld en wil je weten wat we specifiek voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op: sic-werkgeluk@fontys.nl of volg ons op LinkedIn

  Sfeerafbeelding Fontys