Michael Kusters

Michael Kusters
Studie: International Business
Onderneming: Kabel Assemblage Nederland BV

Sinds de oprichting van Kabel Assemblage Nederland B.V.(KAN) in 2017 is Michael Kusters betrokken bij dit tweede familiebedrijf. Waar in de eerste jaren vooral werd meegedraaid als vakantiekracht in productie, behoren nu calculatie en verkoop tot de dagelijkse bezigheden buiten de formele opleiding. In de toekomst zal Michael, samen met zijn zus, de organisatie overnemen om de visie te ontwikkelen en tot werkelijk te maken, namelijk; de grootste partij worden op gebied van Kabel assemblage in Nederland. KAN is in een kleine 5 jaar tijd uitgegroeid tot een 35FTE bedrijf dat zich elke dag inzet voor zijn doelen.

Waar de kloof van vraag en aanbod van technisch personeel als maar groter wordt, dient er gekeken te worden naar andere oplossingen om toch mee te kunnen groeien met groeiende vraag. Bekabeling is een onderdeel in de industrie, welke vanuit vroeger vaak handmatig werd geproduceerd, op dezelfde plek waar het echte waarde leverende product werd geassembleerd. De interesse (en noodzaak) om de bedrading uit te besteden wordt steeds groter, waarop KAN inspringt. De klant koopt niet alleen bekabeling, maar ook een oplossing waar technisch achter wordt gestaan. Deze wordt geproduceerd door een ervaren team wat een kwalitatieve garantie meebrengt. Daarnaast biedt dit de klant de mogelijkheid om de productvorm en aanlevering te optimaliseren, resulterend in betere aansluiting op de klant zijn operationeel proces.

De Studentondernemersregeling biedt een groot netwerk met een veel ervaring en ontwikkelingsmogelijkheden. Daarnaast krijgen studentondernemers de mogelijkheid om te kunnen afstuderen binnen de eigen onderneming. Michael grijpt deze kans met beide handen aan en zal op korte termijn te vinden zijn binnen de onderzoeks-divisie van KAN om bij te dragen aan Kabel Assemblage Nederland naar een hoger niveau te tillen.