Michael Musandu | LaLaLand

Michael Musandu is de CEO en oprichter van Lalaland. Lalaland creëert synthetische, fotorealistische menselijke modellen voor eCommerce merken, zodat merken collecties kunnen showcasen op diverse modellen. In juni 2021 selecteerde Google Lalaland.ai voor zijn Europese Google for Startups Black Founders Fund.
Michael groeide op in Zimbabwe en Zuid-Afrika voordat hij naar Nederland ging om informatica te studeren aan de VU en een Master in AI te behalen aan de Universiteit Utrecht. Tijdens het online shoppen voor kleding had Musandu de ervaring, zoals velen, dat hij nooit iemand zoals hijzelf zag in de modescenario's die op zijn telefoon en laptop werden gepresenteerd. Voor Musandu was dit het zoveelste voorbeeld van het gebrek aan diversiteit en inclusie in de wereld die hij om zich heen zag. Zijn reactie? Hij gebruikte zijn kennis om de "mensen" op te bouwen die hij nooit eerder zag in webshops.
Zoals elke goede technoloog, en in zijn geval een technoloog met een focus op machine learning, ging Michael op zoek naar een manier om de wereld te creëren die hij zelden zag - een die zichzelf weerspiegelde. Het resultaat is een bedrijf, het in Amsterdam gevestigde Lalaland, dat hypergepersonaliseerde modellen genereert waarin etnische afkomst en lichaamsgrootte zijn inbegrepen.
Lalaland won de Philips Innovation Award 2020 en werkt met bekende merken als Wehkamp, Stieglitz, Sapph, Dockers en Adidas. Het bedrijf werd al onder de aandacht gebracht bij Forbes, Het Parool en RTL Nieuws.
Het blijkt dat Lalaland niet alleen het diversiteits- en inclusieprobleem aanpakt en merken helpt om nieuwe klanten aan te trekken, maar ook het retourpercentage aanzienlijk verlaagt en zo kosten en de milieu-impact vermindert.

Michael zal tijdens het Fontys Student Startup Festival zijn verhaal delen. Hoe is hij LaLaLand, wat zijn de toekomstplannen en hoe heeft hij partners aan zich weten te binden.
Michael zal zijn verhaal in het Engels delen met het publiek! Laat je verbazen door zijn enthousiasme, zijn unieke kijk op technologie en zijn gedurfde stap in de ondernemerswereld.

Bekijk het volledige programma

Klik hier