Joeri Schoemaker | Pieter Pot

De eerste verpakkingsvrije online supermarkt ter wereld. Zo omschrijft mede-oprichter Jouri Schoemaker het bedrijf Pieter Pot dat hij in 2019 samen met Martijn Bijmolt oprichtte in Rotterdam. 

Supermarkten staan vol met verpakte producten, waarvan de verpakking na gebruik direct in de prullenbak belandt. Dat moest anders stelde Jouri. Pieter Pot is de eerste online supermarkt die verpakkingsvrij boodschappen bezorgt. Daarmee wordt een einde gemaakt aan de eenmalige verpakkingen. Feitelijk bieden ze een soort huismerkproducten aan zonder verpakking. Het gaat op dit moment om voorraadproducten. Denk aan ontbijtgranen, noten, olie, rijst, koffie, thee en koekjes. De producten worden in herbruikbare potten thuisbezorgd.

Jouri Schoemaker en zijn compagnon begonnen in maart 2019 vanaf de zolderkamer en haalden eind 2019 een half miljoen euro op met onder andere een verdubbeling van het streefbedrag door een crowdfundingcampagne en konden zo beginnen.
Pieter Pot groeit als kool. Zo hard zelfs dat het de verpakkingsvrije bezorgsupermarkt twee keer in één jaar tijd moest verkassen. Met een wachtrij aan klanten en de vraag naar uitbreiding in meeerdere steden, laat Pieter Pot zijn succes zien.

Jouri zal tijdens het Fontys Student Startup Festival meer vertellen over de oprichting van Pieter Pot, zijn visie en de toekomstplannen. Maar ook hoe hij een plek heeft veroverd in deze concurrerende markt.

 

Bekijk het volledige programma

Klik hier