Maak kennis met Julian Jagtenberg | Somnox

Julian Jagtenberg wil als oprichter van Somnox het wereldwijde slaapprobleem oplossen.Somnox is een adem- en slaaprobot die mensen helpt om beter te slapen. Zonder medicijnen en zonder therapie. Op dit moment gebruiken 15.000 mensen de slaaprobot. In 2030 hoopt Jagtenberg dat het er 100 miljoen zijn. De slaaprobot is nu in Nederland en de Verenigde Staten verkrijgbaar.

Slapeloosheid oplossen
Een op de vijf mensen slaapt slecht. Eén van die mensen was een familielid van Jagtenberg. Hij besloot op zoek te gaan naar een manier waarop zijn familielid weer goed kon slapen. Zonder medicatie. Hij ontdekte in literatuur dat ademhaling en slaap met elkaar samenhangen. Baby’s nemen vaak onbewust de ademhaling van hun ouders over. Die kennis past hij toe in de slaaprobot. Die “ademt” op een natuurlijke manier. Mensen nemen dit onbewust over, waardoor ze beter slapen.

Bij Somnox ontwikkelt hij zachte robotische companions voor persoonlijk welzijn, voor in de zorg en thuis. Om de sociale impact te maximaliseren en de juiste keuzes te maken hanteert hij bij Somnox een data gedreven manier van werken. Julian en Somnox zijn wereldwijd in het nieuws geweest en bij de crowdfunding hebben zij destijds meer dan 200% opgehaald in 30 dagen.

Julian neemt je mee in een boeiende lezing over zijn passie, zijn bedrijf, zijn ondernemersloopbaan en vertelt het verhaal van morgen met focus op preventieve zorg door middel van robotica en kunstmatige intelligentie.

Julian's lecture will be in English!

Wil je meer weten over Julian en zijn onderneming? Kom dan 25 mei naar het Fontys Student Startup Festival, waar hij een van de sprekers zal zijn!

Sfeerafbeelding Fontys