Maak kennis met Job van Hooijdonk | Regreener

Job van Hooijdonk studeerde Nederlands recht en Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden en ging na zijn afstuderen als advocaat bij een groot Brits advocatenkantoor aan de slag. Na een paar jaar realiseerde hij zich dat hij altijd bezig was geweest met het bewandelen van de gebaande paden. Keuzes maken, omdat iedereen ze maakt. Wat hij zelf belangrijk vond, was hij hierdoor uit het oog verloren. Job besloot het roer om te gooien. Samen met een compagnon richtte hij Regreener op.

Regreener is een platform dat zich richt op het groener maken van onze planeet, onder andere via abonnementen. Het bedrijf, begin 2021 opgericht door Bernard de Wit (28) en Job van Hooijdonk (30), focust op de zakelijke markt, maar ook particulieren kunnen een abonnement afsluiten. Simpel gezegd: een bedrijf kan voor medewerkers een abonnement afsluiten waarmee hun CO2-footprint wordt gecompenseerd via projecten die Regreener steunt.Het gaat om transparante projecten over boomaanplant in onder meer Kenia, Mozambique en Nederland, regenwoudbescherming in Ecuador en projecten rond gecertificeerde groene energie. Binnenkort volgen projecten die focussen op koraalbescherming en het verwijderen van plastic uit zee. Het is ook mogelijk een eenmalige bijdrage te doen.

Job zal tijdens deze lezing meer vertellen over hoe hij het roer heeft omgegooid, aan de slag ging als ondernemer, kapitaal heeft opgehaald en hoe hij de toekomst ziet als ondernemer.

Wil je meer weten over Job of hoe jij ook een groene impact kan maken? Kom dan 25 mei naar het Fontys Student Startup Festival, waar hij een van de sprekers zal zijn!

Foto Job