Bart Kusters

Bart Kusters
Studie:
Technische Bedrijfskunde
Onderneming: MIG Industrial Engineering

De maakindustrie is in Nederland nog altijd massaal aanwezig. Sterker nog, een aantal jaren geleden was offshoring naar lagelonenlanden de trend m.b.t. tot productieactiviteiten. Anno 2017 kiezen steeds meer maakbedrijven ervoor om productie terug te halen uit lagelonenlanden. De groeiende klantvraag naar kwaliteit, snelheid en flexibiliteit speelt daarbij een rol. Dit neemt niet weg dat er nog steeds offshoring naar lagelonenlanden plaatsvindt.

Dit is dan ook de reden dat Bart begin 2017 samen met zijn compagnon Joost op het Veld is gestart met het bedrijf ‘MIG Industrial Engineering’. Het bedrijf is een dienstverlener binnen de maakindustrie gericht op het MKB en houdt zich bezig met het verbeteren/optimaliseren van productie- en onderhoudsprocessen. Het doel hiervan is om de concurrentiepositie van de Nederlandse maakindustrie te versterken. Dit doen ze onder andere door gebruik te maken van innovatieve systemen zoals een universele “big data module” die ingezet kan worden als meetinstrument om processen in kaart te brengen en te verbeteren.

Op dit moment zijn alleen Bart en Joost actief in het bedrijf maar als het aan hen ligt gaan ze de aankomende jaren uitbreiden. Dus ben jij als technisch afstuderende student op zoek naar uitdagingen neem dan gerust eens contact op of kijk eens op onze website: www.migmaintenance.nl.

Onze missie: Nederland als nummer 1 maakland!

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys