Docent Dans

Annefloor Imhoff

‘Wanneer dans ook achter gesloten deuren mag groeien”

Annefloor Imhoff heeft het vermogen om dans te gebruiken als middel om een groep mensen te binden, te inspireren en aan te zetten tot leren en ontwikkelen.
Annefloor is een open, hartelijke en betrokken persoonlijkheid die bij iedereen die met haar werkt, eenzelfde houding weet op te roepen. Annefloor weet wat ze wil, kan hier bescheiden, maar toch helder over communiceren. De hieruit volgende eigen en prettige manier van samenwerken, maakt haar tot een graag geziene partner. Annefloor is sterk maar niet per definitie op de voorgrond. Haar kracht ligt in stabiliteit, consequent doorwerken en er altijd zijn op momenten dat het nodig is.

Voor haar persoonlijke profilering maakt Annefloor een voorstelling voor een penitentiaire inrichting. In haar docentschap en makerschap is ze altijd op zoek naar een wisselwerking, het leren met en van elkaar. Voor Annefloor is er geen betere manier om met elkaar te leren communiceren, dan via beweging en dans. “Ik heb mogen ervaren hoe prachtig het is om in een aantal weken op zoek te gaan naar het diamantje in elke leerling, hoe dat diamantje kan gaan sparkelen en wat dat doet met het plezier, het zelfvertrouwen, de kwetsbaarheid en vooral de openheid van deze jongeren.“

Het team Danseducatie ziet Annefloor als een veelzijdige en gepassioneerde jonge docent, die alles uit haar studie heeft gehaald. We gunnen Annefloor de ruimte en tijd zich verder te ontwikkelen in haar missie: Danseducatie een waardevolle plek geven in penitentiaire jeugdinrichtingen. We herkennen in haar een veelbelovende collega die het veld een impuls kan geven.

Sfeerafbeelding Fontys

Nominatievideo

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.