Flipping the classroom uitgelegd
Deze video legt op eenvoudige wijze het concept Flipping the classroom uit en de infographic van Kennisnet visualiseert het principe o.a. ook in relatie tot TPACK.
Flipping the classroom is een onderwijsconcept waarbij het thuis individueel bekijken van gefilmde instructie de klassikale instructie vervangt. Hierdoor is er in de klas gelegenheid voor gedifferentieerd en actief onderwijs en meer aandacht voor de individuele leerling.
In de training bespreken we de theorie, gaan we aan de slag met het beoordelen van bestaande video's en het zelf maken van een videoles.
Hier vind je de links naar de programma's uit de training. Zowel voor screencasten als animatie. Tot de eerste twee heb je toegang met je Fontysaccount.
Handige links naar achtergrondinformatie over het concept Flipping the classroom, multimediaal leren, onderzoek en praktijkvoorbeelden.
Voorbeeldvideo's per FLOT-opleiding ter inspiratie (en soms ook om te zien hoe het juist nĂet moet). En enkele YouTube-kanalen waar je bruikbaar bestaand materiaal kunt vinden.
Als Fontys-docent maak je voor screencasten gebruik van MS Teams/Stream of My mediasite, ook kun je natuurlijk een video maken van een PowerPoint-presentatie. Voor videobewerking kun je gebruik maken van de simpele Foto-app binnen Office 365 of, voor meer geavanceerde bewerking, van Adobe Premiere (via Fontys applicatieportaal). Er zijn ook (enkele) Camtasialicenties beschikbaar binnen Fontys. Sommige instituten beschikken over een eigen studio waar opnames gemaakt kunnen worden en een enkel instituut heeft ook een licentie voor een animatieprogramma. De informatiemanager van je instituut kan je hier waarschijnlijk meer over vertellen.
Je kunt aanvullend MS Forms gebruiken om vragen te stellen m.b.t. je video's. Verder kun je op deze pagina bekijken welke tools je voor je onderwijs kunt gebruiken. Naast de officeel Fontysbreed geautoriseerde tools, waaronder alle Office 365 apps, staat daar een stroomschema aan de hand waarvan je als docent een afweging kunt maken of een van bovenstaande, of door jouzelf gevonden, programma's inzetbaar zijn. Bij twijfel: neem contact op met de informatiemanager van je instituut.