september
Europe/Amsterdam

Fontys Fitphone: Wie bepaalt jouw aandacht, jij of je smartphone?

Fitphone2

Altijd en overal bereikbaar zijn via sociale media. Je kunt niet meer zonder je smartphone. Je wordt onrustig als je iets mist. Je probeert alle ballen op social media in de lucht te houden om maar niets te missen. Smartphone gebruik is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Het brengt ons veel goede en leuke dingen, maar er zitten ook nadelige kanten aan zoals slechtere concentratie, slechter slapen en uitstelgedrag. Tijdens de Fontys Fitphone workshop op vrijdag 15 oktober (georganiseerd door Academy Studiesucces) kom jij erachter hoe je betere keuzes kunt maken.

Fontys Fitphone is een project van Fontys waarbij bewustwording en het maken van andere keuzes voor smartphone gebruik centraal staan. In het project is een app ontwikkeld waarmee er een 'QuickScan' uitgevoerd kan worden om te kijken wie jij bent en wat je doet met je smartphone. Meten is namelijk weten! Je kunt door de scan betere keuzes gaan maken in waar jij je aandacht aan wilt geven in je leven en of jij jouw aandacht laat bepalen door je smartphone.

De Fitphone app is, onder de projectleiding van Herm Kisjes, ontwikkeld door studenten van Fontys Hogeschool Mens en Gezondheid, in samenwerking met studenten van FHICT en Fontys HRMenP.

Workshop Fontys Fitphone
In het programma van de Academy Studiesucces op 15 oktober vind je meer informatie en kun je je aanmelden voor de Fitphone workshop
Nu al meer weten? In dit filmpje legt Herm Kisjes, docent en projectleider Fitphone, het project toe.

De ontwikkeling van het Fontys Fitphone project is mede mogelijk gemaakt door de kwaliteitsafspraken van Fontys.
auteur: Marieke van de Laar