02
december
2020
|
15:44
Europe/Amsterdam

Studiekeuze en keuzes maken: Studiesucces – de Podcast, in gesprek met Evelyne Meens

evelynemeens

Fontys werkt hard aan het studiesucces van studenten. Een belangrijk onderdeel daarvan is (passende) keuzes maken. In een podcast gingen we in gesprek met Evelyne Meens, expert op het gebied van keuzes maken.

Doordat er steeds meer te kiezen valt, wordt keuzes maken moeilijker. Daarmee gepaard gaat de stress die komt kijken bij het maken van keuzes en rijst vooral de vraag: ‘maak ik de goede keuze’? Onderzoeker en auteur Evelyne kent dat gevoel. Zelf switchte zij van studie en koos zij, later dan vooraf gepland, het ‘goede’ pad. Daarna is Evelyne altijd bezig geweest met keuzes maken: ze deed meerdere onderzoeken over het maken van (studie)keuzes en ontwikkelde praktische tools zoals de Startthermometer.

Begin 2020 startte Evelyne als columnist voor Bron en in november kwam haar boek ‘Een leven lang kiezen’ uit. Genoeg redenen om eens om de tafel te gaan en haar het hemd van het lijf te vragen. En dat op een andere manier dan anders het geval is voor het programma Studiesucces; namelijk d.m.v. een podcast. In een informeel vraaggesprek praten Evelyne en Nienke Meulenbroeks (clusterexpert consultancy & kennisdeling) over Evelynes fascinatie voor keuzes maken, waarom keuzes maken zo moeilijk is, en wat het belang van begeleiding daarbij is. Ook deelt Evelyne een aantal praktische oefeningen / handreikingen voor coaches en geeft daarmee een inkijkje in wat lezers van haar boek kunnen verwachten. Een interessante podcast voor zowel coaches als coachees en iedereen die wel eens keuzes moet maken.

Beluister de podcast op Spotify 

Meer weten over Evelynes boek? Kijk dan hier.

Meer weten over het programma Studiesucces? Bekijk dan de website.

 

 

Auteur: Yvette Laros