27
mei
2020
|
16:46
Europe/Amsterdam

Dag van het Sportonderzoek 2020 naar Eindhoven

HEADER2_Eventbrite

Dit najaar vindt de DSO2020 plaats in Eindhoven want op 12 november is Fontys Sporthogeschool de gastheer van de 11e editie van de Dag van het Sportonderzoek. 
Deze dag is een landelijk congres voor en door onderzoekers en beleidsmakers. Inspirerende keynote sprekers en parallelle sessies bieden gelegenheid voor inhoudelijke verdieping en discussie. De DSO is een initiatief van het Mulier Instituut en wordt mede ondersteund door het Kenniscentrum Sport & Bewegen en het Hogescholen Sport Overleg.

Het centrale thema van de DSO2020 is ‘Iedereen aan zet!’.
Burgers nemen initiatief om invulling te geven aan hun sport- en beweeggedrag, worden steeds vaker gevraagd om actief mee te denken om hun eigen situatie te veranderen én zijn ook meer en meer een betrokken partij bij onderzoek en dataverzameling.In een tijd waarbij problemen steeds complexer worden, zoals de actuele situatie van sport in een 1,5m-maatschappij, lijken creatieve oplossingen de enige uitweg. Wat zeker… >> Lees verder 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Keynotes
De eerste keynote spreker is inmiddels al vastgelegd: Koert van Mensvoort. Van Mensvoort is computerwetenschapper, kunstenaar, auteur,  filosoof en directeur van Next Nature Network. In zijn keynote wil hij een ‘paradigm shift’ tot stand brengen bij de deelnemers aan de Dag van het Sportonderzoek. Hij draagt een rijker natuur- en technologiebegrip uit en doet suggesties hoe technologie en biologie beter met elkaar in balans gebracht kunnen worden. Niet terug, maar vooruit naar de natuur!

Call for abstracts
Het belangrijkste onderdeel van de Dag van het Sportonderzoek is onmiskenbaar het delen van kennis uit onderzoek. Een kleine 100 onderzoekers en wetenschappers uit Nederland en België delen hun onderzoeksresultaten tijdens de DSO2020. De eerste input ligt al ter beoordeling bij het abstract-committee.

Meer weten over of deelnemen aan dit evenement? De website is inmiddels ook onlinewww.dagvanhetsportonderzoek.nl

 

Auteur: Pieter Cornelissen