28
oktober
2020
|
20:27
Europe/Amsterdam

'Thuis Aan Tafel' bijeenkomst over armoede 19 november 2020

SJS en Fontys Hogeschool Pedagogiek organiseren ‘Aan Tafel’-bijeenkomst over Armoede

Armoede 4

De Verenigde Naties omschrijven armoede als “het niet kunnen voorzien in de eerste levensbehoeften”. Veel onderzoeken tonen aan dat in een rijk land als Nederland steeds meer mensen door armoede getroffen worden. We spreken in Nederland over absolute armoede als mensen leven onder de lage-inkomensgrens en bijvoorbeeld niet beschikken over (gezond) voedsel, huisvesting, toegang tot gezondheidszorg (bv. een zorgverzekering) of geen mogelijkheden hebben om verder te leren na de verplichte schoolperiode.
(bron: www.armoedefonds.nl)

Armoede is een actueel thema in deze coronatijden. Wat is de impact van armoede? Op 19 november willen we daar graag aandacht aan besteden en organiseren Fontys Hogeschool Pedagogiek en het kennisnetwerk SJS (Samenwerkende Jeugdzorgspecialisten) een 'Aan Tafel'-ontbijtsessie. We beginnen met een persoonlijk verhaal van iemand die armoede zelf ervaren heeft. Ralf Embrechts, directeur MOM Tilburg en medeoprichter Quiet vertelt over de oorzaken en impact van armoede vanuit de wijkse praktijk van alledag en hoe die terugkomen in het Tilburg Vertrouwensexperiment en in de Quiet-beweging. Onderzoeker Bernadette Janssen zal vertellen over de impact van armoede op kinderen en gezinnen. Lenneke Hendriks, projectleider van de Smart Start-pilot Gilze en Rijen, vertelt hierna over de Smart Start-aanpak: de data-analyse, het designproces en de innovatie Duo-hulp.

In verband met alle Corona-maatregelen hebben we er voor gekozen om de volgende ‘Aan Tafel’ bijeenkomsten online te doen. Dat wil zeggen de vertrouwde ‘Aan Tafel’ bijeenkomsten maar dan vanuit thuis. De ontbijtsessie start om 9.00 uur. Rond 10.30 uur sluiten we de bijeenkomst af.

De bijeenkomst vindt plaats in Zoom. Om deel te nemen heb je een Zoom-account nodig. Deze is eenvoudig aan te maken. Aanmelden en de instructies voor het aanmaken van een Zoom-account vind je via deze aanmeldlink.

Heb je van tevoren al vragen die je graag beantwoord ziet, dan kun je die mailen naar aantafelbijpedagogiek@fontys.nl. Graag tot 19 november!

 

Auteur: Sabine van Ierland