Eindhoven,
06
juli
2022
|
08:11
Europe/Amsterdam

Congres 'Duurzaam werken in de toekomst'

MicrosoftTeams-image (24)

Op 29 september 2022 organiseert het lectorennetwerk Mens, Werk en Organisatie (MWO) het tweejaarlijkse Praktijk & Onderzoek congres. Het netwerk MWO bestaat uit ruim 30 Nederlandse lectoraten die met meer dan 200 docent-onderzoekers onderzoek doen naar vraagstukken gericht op het vlak van HRM, arbeid en welbevinden.  Het congres vindt plaats in de LocHal Tilburg. 

Wie het nieuws volgt kan er niet omheen. De arbeidsmarkt staat onder druk: bepaalde beroepen verdwijnen terwijl andere radicaal veranderen door technologische ontwikkelingen. Er is schaarste aan talent en noodzaak om andere doelgroepen aan te boren. Er is de roep om ook na je studie te blijven leren en ontwikkelen.

Inhoud congres
Hoe zorg je ervoor dat mensen duurzaam kunnen blijven werken, nu en in de toekomst? Dat is het thema van deze zevende editie van het congres. Duurzaam werken gaat onder meer over het aanboren en benutten van de talenten van de beroepsbevolking, over de ruimte die werknemers krijgen (en nemen) om zich blijvend te ontwikkelen en het op vitale wijze inzetten van medewerkers op de arbeidsmarkt. Tijdens dit congres zetten we deze drie thema’s centraal: Inclusieve arbeidsmarkt, Leven Lang Ontwikkelen en Vitaal werken.  

Ben jij geïnteresseerd in de laatste trends en onderzoeksresultaten op deze arbeidsmarktthema’s? Wil jij weten wat je hiermee kunt doen in jouw onderwijs of organisatie? Dan is dit congres de unieke gelegenheid om de meest recente kennis tot je te nemen en met collega’s te sparren over nieuwe ontwikkelingen.  

Doelgroep 
Het congres richt zich op HRM-docenten, medewerkers en onderzoekers van hogescholen en andere kennisinstellingen, en op HRM adviseurs, (HR-)consultants en leidinggevenden van bedrijven en organisaties.

Programma 
De plenaire opening om 9.30 uur wordt verzorgd door Joris Luyendijk auteur van het boek ‘De Zeven Vinkjes’.  In zijn keynote lezing gaat  Luyendijk in op de privileges die sommigen in de samenleving en op de arbeidsmarkt genieten, wat leidt tot  groeiende onrechtvaardigheid en ongelijkheid.  Daarna wordt, in samenwerking met de NSvP, de HBO-innovatieprijs Mens, Werk en Organisatie uitgereikt aan de HBO-bachelor student (studiejaar 2021-2022) met het  meest innovatieve en breed toepasbare beroepsproduct. 
Vervolgens wordt in drie rondes van circa anderhalf uur kennis en ervaringen gepresenteerd uit meer dan 40 onderzoeksprojecten. Deze presentaties zijn geclusterd naar de drie thema’s Inclusieve arbeidsmarkt, Leven Lang Ontwikkelen en Vitaal werken.
Rond 16.30 uur ronden we het congres onder  begeleiding van dagvoorzitter Peter Bos gezamenlijk af. 

Deelnemen
De kosten voor deelname bedragen €95,00. Aanmelden en betalen kan via deze link. 
Meer informatie over dit congres vind je op de website.

Het Praktijk & onderzoek congres wordt deze keer georganiseerd door Fontys hogeschool HRM en Psychologie, onder leiding van Marian Thunnissen (lector Dynamische Talentinterventies en leading lector van het Kenniscentrum Leven Lang Ontwikkelen).

Auteur: Hanna van Beelen