Veelgestelde vragen

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Judith en Nanouk over de master Leren en Innoveren

Veelgestelde vragen

Fontys heeft een breed aanbod aan hbo-masteropleidingen gericht op het onderwijs. Je kunt bij ons terecht voor vakmasters, maar ook masters waarbij de focus ligt op leiderschap of innovatie. Kijk hier voor een compleet overzicht.  
De toelatingseisen zijn per master verschillend. Vraag ernaar bij de opleiding of bekijk de opleidingspagina van de master waar je interesse in hebt.   

Een masteropleiding duurt één tot twee jaar. De duur en exacte invulling van een master verschilt per opleidingsvariant. Informatie hierover vind je op de desbetreffende opleidingspagina.  

Bij verschillende opleidingen binnen Fontys is het mogelijk om flexibel te studeren. Deze onderwijsvorm biedt jou als professional meer keuzevrijheid om te bepalen waar, wat en wanneer je studeert en is daarmee ook van invloed op het tempo waarmee jij de opleiding doorloopt.  

Veel opleidingen binnen Fontys zijn flexibel en geven je keuzevrijheid om te bepalen waar, wat en wanneer je studeert. Uiteraard is het volgen van een masteropleiding pittig en moet je dit niet onderschatten, maar met deze flexibiliteit geven we je de ruimte om zelf het tempo en de indeling van je studie aan te passen aan jouw persoonlijke situatie.  
De kosten van een master zijn afhankelijk van een aantal factoren, waaronder je opleidingsgeschiedenis. Met behulp van de collegegeldmeter bereken je je collegegeld.   
Er zijn verschillende subsidies, tegemoetkomingen en regelingen voor (aankomende) leraren om je lerarenopleiding te kunnen financieren.
Het grootste verschil tussen een hbo-master en een wo-master is dat een hbo-master meer gericht is op de praktijk. Je doet onderzoek naar een vraagstuk uit de praktijk en je leert vaardigheden die je meteen kunt toepassen. Een wo-master is meer gericht op theoretisch en wetenschappelijk onderzoek. Na afstuderen ontvang je bij beide masters de mastergraad. Bij de hbo-master mag je de titel Master (M) voeren gevolgd door het vakgebied en bij de wo-master krijg je de titel doctorandus (drs.), meester (mr.) of ingenieur (ir.). 

Contact

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het onderwijs?

Aanmelden Pro Educatie nieuwsbrief

jj

Direct benieuwd naar je mogelijkheden?

Neem contact met ons op.

08850 70700
fontyspro-educatie@fontys.nl