Logopedie (deeltijd)

Je hebt je aangemeld bij Studielink voor de studie Logopedie. Fijn dat je bij ons komt studeren! Voordat je start, is het verstandig deze pagina goed door te lezen. Hieronder hebben we veel nuttige informatie voor je bij elkaar gezet. Zo kun je je goed voorbereiden op je studie. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Inschrijven en financiën

Je hebt je aangemeld voor een opleiding. Dat betekent NIET dat je al ingeschreven bent. Je bent pas ingeschreven als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan. Ga regelmatig naar je Studielinkpagina en check je 'to do' acties.

Contact

Heb je nog vragen over studielink? Neem contact met ons op.

0885077011
logopedie-deeltijd@fontys.nl

Let op: beperkte bereikbaarheid zomer

In de weken van 25 juli t/m 20 augustus 2022 zijn wij telefonisch beperkt bereikbaar: van ma t/m vrij van 09.00 - 12.00 uur.
We zijn gesloten van 1 t/m 5 augustus 2022.

Voor Logopedie deeltijd gelden de volgende aanvullende inschrijfvoorwaarden:

 • Je bent toelaatbaar, indien je een HBO- of WO-getuigschrift hebt in zorg, welzijn, onderwijs, taal of communicatie.
 • Je dient voor aanvang van de opleiding een leerwerkplaats in de logopedische context te hebben. De opleiding kan desgewenst ondersteunen bij het vinden van een geschikte plek. Je mailt je ondertekende contract met je leerwerkplaats uiterlijk 31 augustus naar logopedie-deeltijd@fontys.nl. Lukt het niet om tijdig een contract af te sluiten? Neem dan in de week van 23 augustus contact op. We zoeken dan samen met jou naar een oplossing. In deze bijlage vind je meer informatie over de eisen aan de leerwerkplaats.

Intakegesprek

Voor aanvang voeren we een intakegesprek met je. Je stelt een entreeportfolio op. Hiermee maak je een inschatting van je startniveau (eerder verworven kennis en vaardigheden). Gezamenlijk bespreken we hoe jouw studieroute eruit kan zien. Wil je graag deelnemen, maar twijfel je of je voldoet aan de toelatingseisen, neem contact met ons op. We gaan dan na of je toelaatbaar bent.

In het hoger onderwijs betaal je elk jaar collegegeld. Collegegeldtarieven kunnen variëren. Dit is afhankelijk van factoren als nationaliteit, een tweede opleiding en de opleiding die je wilt gaan volgen of al volgt.

Voor de meeste opleidingen geldt het wettelijk vastgestelde collegegeld, maar in een aantal situaties is sprake van instellingscollegegeld. Dat is bijvoorbeeld het geval bij een tweede bachelor- of masteropleiding of als je uit een land komt dat dat geen onderdeel is van de Europese Economische Ruimte (EER). De hoogte van het instellingscollegegeld wordt vastgesteld door het College van Bestuur en varieert per opleiding of per groep studenten.

Met behulp van de collegegeldmeter kun je bepalen welk collegegeldtarief voor jou van toepassing. De bedragen die genoemd worden in de collegegeldmeter gelden voor het gehele studiejaar (12 maanden). Start je tussentijds of in februari, dan betaal je alleen voor het aantal maanden dat je in het betreffende studiejaar ingeschreven bent.


Aan de informatie en tarieven in de collegegeldmeter kunnen geen rechten worden ontleend.

Hoe betaal je je collegegeld?

Het collegegeld betaal je via een digitale (incasso)machtiging, ineens of in termijnen (via Fontys). Op of rond 15 mei kun je je betaalgegevens invullen via Studielink.

Meer informatie over het invoeren van je betaalgegevens in Studielink kan je vinden op info.studielink.nl. Daarnaast is veel informatie te vinden in de Studielink VRAAGbaak – sectie betaalgegevens.

Na bevestiging vindt de eerste incasso plaats op of rond 25 september.

Regeling collegegeld

Houd er rekening mee dat studiekosten sinds 1 januari 2022 niet meer aftrekbaar zijn.

Meer informatie vind je op de site van de Belastingdienst.

Levenlanglerenkrediet

Wil je een opleiding volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering? Als je jonger bent dan 56 jaar kun je mogelijk geld lenen via het 'Levenlanglerenkrediet'. Kijk op de website van DUO voor de voorwaarden en hoe je het levenlanglerenkrediet kunt aanvragen.

Mijn opleiding

Sfeerafbeelding Fontys

Je eerste lesdag op de campus is op dinsdag 04 september 2023 van 09.00 - 15.30 uur. Deze dag staat in het teken van zowel kennismaking als inhoud.

Op de eerste campusdag (dinsdag 04 september) maak je kennis met je medestudenten logopedie, de leercoaches, het gebouw en een aantal praktische zaken. Ook gaan we aan de slag met de elektronische leeromgeving.

Van 15.30 - 16.30 uur sluiten we gezamenlijk de dag af met een openingsborrel met studenten en docenten van de opleiding Logopedie.

Lesdagen

De lesdagen zijn in principe op dinsdag. De ene week is een campusdag, de andere week is online.
De begeleiding is zoveel mogelijk tussen 09.00 - 17.00 uur.

Als je vakanties of andere activiteiten wilt plannen, is het handig te weten wanneer er geen lessen zijn.

Onderwijskalender 2024-2025

Purple introductieweek
26-08-2024 / 30-08-2024

Onderwijsperiode 1
02-09-2024 / 17-11-2024

Onderwijsperiode 2
18-11-2024 / 09-02-2025

Onderwijsperiode 3
10-02-2025 / 27-04-2025

Onderwijsperiode 4
05-05-2025 / 27-07-2025

Vakanties en feestdagen

Herfstvakantie
21-10-2024 / 27-10-2024

Kerstvakantie
23-12-2024 / 05-01-2024

Carnavalsvakantie
03-03-2025 / 09-03-2025

Goede vrijdag
18-04-2025

2e Paasdag
21-04-2025

Meivakantie
28-04-2025 / 04-05-2025

Bevrijdingsdag
05-05-2025

Hemelvaart + dag na Hemelvaart
29-05-2025 / 30-05-2025

2e Pinksterdag
09-06-2025

Zomervakantie
25-07-2025 / 24-08-2025

Voor aanvang voeren we een intakegesprek met je. Je stelt een entreeportfolio op. Hiermee maken we een inschatting van je startniveau (eerder verworven kennis en vaardigheden). Gezamenlijk bespreken we hoe jouw studieroute eruit kan zien. Wil je graag deelnemen, maar twijfel je of je voldoet aan de toelatingseisen? Neem contact met ons op dan kunnen we nagaan of je toelaatbaar bent.

Voor de deeltijdopleiding Logopedie is er geen verplichte boekenlijst. We werken wel met een lijst met optioneel en aanbevolen boeken.
Wil je de boeken graag zelf aanschaffen? Je kunt de boeken in elke boekhandel bestellen.

Een aantal boeken zijn ook te gebruiken via de mediatheek catalogus.

Overige benodigdheden:

Laptop met camera en headset.
Voldoende sterke wifi voor de online lessen.

We raden je aan een laptop te gebruiken. Er zijn algemene minimale eisen waaraan de laptop moet voldoen om aan de studie deel te kunnen nemen. Bekijk de pdf voor de laptop requirements. We raden je af om een Chromebook of een laptop met Windows S-mode aan te schaffen, deze voldoen niet aan de minimale eisen.

Surfspot biedt aantrekkelijke aanbiedingen voor Fontysstudenten. Bij Surfspot bestel je ook voordelig je software.

Office 365 (gratis voor studenten)

Je hebt als Fontys student of cursist toegang tot de Fontys Cloudomgeving van Office365.

Je krijgt toegaging tot de volgende onderdelen:

 • Office Online: onder andere Word, Powerpoint, Excel, OneNote, Forms, Delve, Teams, Sway
  en OneDrive
 • OneDrive365: 1 TeraByte opslagruimte
 • Software om Office365 te installeren op je eigen apparaten (max. 5 laptops/smartphones)
  Je kunt gebruik maken van de Fontys cloudomgeving zolang je hier studeert.

In de onderwijs- en examenregeling (OER) vind je alle informatie over de inhoud van de opleiding en de toetsing binnen de opleiding. Ook vind je hier de informatie over de toelatingseisen en de begeleiding die je geboden wordt.

Online regelen

Inlog, e-mail en wifi

Na jouw aanmelding heb je een mail gekregen met jouw inloggegevens, je username en wachtwoord.

Open je e-mail online via mail.fontys.nl en log in met je Fontys account.

Je mail op je smartphone bekijken? Hieronder vind je de handleiding voor iOS en Android.

Eduroam is een internationaal netwerk en met je Fontys inloggegevens kun je wereldwijd gebruik maken van een gratis veilige WiFi verbinding. Installeer de verbinding thuis alvast!

De IT Gids geeft informatie over het gebruik van de IT-voorzieningen binnen Fontys, zoals WiFi, e-mail, de studentenkaart en speciale aanbiedingen. (bijv. gratis MS Office365).

*login vereist

Op de meeste Fontyslocaties vind je een IT Servicepoint waar je terecht kunt met je IT vraag.

Openingstijden IT servicedesk
werkdagen 8:00 - 17:00 uur

Fontys Studentenkaart

De Fontys Studentenkaart is onmisbaar. Deze is nodig:

 • om te printen en te kopiëren
 • om te parkeren op de campussen

Zorg er daarom voor dat je je kaart op tijd in huis hebt.

Hoe te verkrijgen?

Je Fontys Studentenkaart wordt binnen 10 werkdagen naar je correspondentieadres gezonden wanneer onderstaande stappen zijn afgerond.

Let op: hiervoor heb je je Fontys inloggegevens nodig. Die heb je na je eerste inschrijving per mail ontvangen.

STAP 1. Pasfoto uploaden (alleen desktop/laptop)

STAP 2. Inschrijving volledig afronden, inclusief het afgeven van de digitale machtiging voor de inning van het collegegeld.

Parkeren

Om onze locaties goed bereikbaar te houden zijn er parkeermogelijkheden bij o.a. Sittard, campus Rachelsmolen Eindhoven en campus Stappegoor Tilburg.
Een aantal terreinen zijn voorzien van slagbomen. Als student kun je op sommige campussen gratis parkeren. De slagbomen openen door middel van je Fontyspas of kentekenregistratie. Je kunt je kenteken hier registreren.

In Sittard, op het TU/e terrein Eindhoven en Emmasingel (De Witte Dame) in Eindhoven is betaald parkeren mogelijk.

Meer over parkeren bij TU/e lees je (zodra je je Fontys inloggegevens hebt) in de handleiding op portal/Connect (onder diensten, H&F).

Lees meer over locatie Emmasingel.

Vragen over parkeren?

Mail je vraag naar parkeerbeheer@fontys.nl

Nadat je je hebt aangemeld bij 1 of meer opleidingen bij Fontys maken we een account voor je aan. Hierover ontvang je vrij snel na je aanmelding een mail.

Het account bestaat onder meer uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Wij adviseren je om de mail hierover goed te bewaren. Als je met de opleiding gaat starten heb je de gegevens uit de mail nodig.

Afzender mail: no-reply@fontys.nl

Onderwerp mail: Fontys account creatie/creation

Campus faciliteiten

In onze kantine kun je broodjes, koffie, thee en zelfs warme maaltijden kopen.
Je kunt hier terecht van 09:00 tot 14:30 uur.
Er zijn altijd warme dranken beschikbaar in de koffiemachines. Verder kun je ook gebruikmaken van de automaten voor fris en snacks.

De Fontys Mediatheek helpt bij het vinden van vakinhoudelijke kennis voor jouw studie, onderzoek of loopbaan. Fontys stelt een grote collectie aan online en fysieke informatiebronnen beschikbaar.

Openingstijden locatie TF

Logopedie zit aan Ds.Th. Fliednerstraat 2, gebouw TF in Eindhoven.
Deze locatie heeft de volgende openingstijden:

 • Maandag, dinsdag en donderdag: 7:30 - 22:00 uur.
 • Woensdag en vrijdag: 7:30 - 18:00 uur.
 • Zaterdag: gesloten.
 • In onderwijsvrije perioden gelden afwijkende openingstijden.

Parkeren bij TF

Het parkeerterrein van TF wordt afgesloten met slagbomen. Maak je gebruik van het parkeerterrein van deze locatie, dan kun je via deze site je kenteken registreren. Je kunt het parkeerterrein ook op met de Fontys studentenkaart. Het kleine parkeerterrein werkt alleen met een Fontys studentenkaart. Voor vragen hierover kun je terecht bij parkeerbeheer@fontys.nl

Studentbegeleiding

Bij Fontys kijken we graag samen met jou wat je nodig hebt om zo succesvol mogelijk te kunnen studeren. Als student word je in jouw eerste jaar gekoppeld aan een studentcoach binnen je opleiding. Hij of zij is jouw eerste aanspreekpunt bij (studiekeuze)vragen, volgt jouw prestaties en geeft waar nodig handige tips en begeleiding.

Er is meer

Soms zijn er omstandigheden die extra aandacht vragen tijdens je studie. Bijvoorbeeld bij faalangst, een moeilijke thuissituatie of het overlijden van een dierbare. Op Fontys Helpt vind je een overzicht van alle mogelijkheden voor jou!

Niet over maar mèt studenten
Heb je goede ideeën? Fontys denkt en doet graag samen met jou mee! Je levert jouw bijdrage aan de verbetering van het onderwijs en de organisatie, maar werkt ook aan je eigen skills en ervaring. Denk bijvoorbeeld mee over de studentenapp, de catering, Fontys Connect, de inrichting van een curriculum, onderwijsfacilitering en nog veel meer! Of laat ons weten waar jij zelf nou graag een punt van maakt. Hoe? Mail naar cvm@fontys.nl  en samen kunnen wij het verschil maken.

Meedenken

Wil jij invloed uitoefenen op het beleid van Fontys? Dat kan. Fontys vindt het belangrijk om in gesprek met jou te gaan om tot kwalitatief goed onderwijs en een transparante organisatie te komen, waarin jij het beste uit jezelf kunt halen.

Je doet ervaring op met bestuurlijke activiteiten en werkt nauw samen met medewerkers van Fontys. Interesse? Mail ons (cvm@fontys.nl) en wij vertellen jou alle ins en outs over onze diverse medezeggenschapsraden.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.