11
juli
2019
|
13:27
Europe/Amsterdam

Twee Tilburgse hogescholen worden strategisch partner van Station88

Ondertekening-strategische-partner-Fontys-zonder-logo

Fontys Hogeschool HRM en Psychologie en Juridische Hogeschool Avans-Fontys hebben zich op donderdag 11 juli als Strategisch Partner verbonden aan Station88. Samen met de andere partners vormen zij de basis van de plek waar ondernemers met groeiambitie terecht kunnen met vragen, waar ze informatie vinden en kennis kunnen delen.

Krachtige kennis- en onderzoekspartner van de regio
Nus Waleson, directeur Fontys Hogeschool HRM en Psychologie en Joris Fiers, directeur Juridische Hogeschool Avans-Fontys over het gezamenlijk partnership met Station88: “De Juridische Hogeschool en Fontys Hogeschool HRM en Toegepaste Psychologie zijn er trots op dat zij gezamenlijk het partnership met Station88 aan gaan. Wij geloven dat we samen een wezenlijke bijdrage kunnen leveren aan de doelstelling van Station88: ondernemers in de regio verder helpen in de realisatie van hun ambities. Door studenten te koppelen aan bedrijven voor stages of projecten, helpen we zowel organisaties als studenten in hun ontwikkeling. Daarnaast profileren wij onszelf door middel van deze samenwerking als krachtige kennis- en onderzoekspartner van de regio. Onze docenten, onderzoekers, studenten en lectoren kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van deze prachtige regio".

Bundelen, initiëren en faciliteren
Station88, Huis voor Ondernemerschap en Innovatie, vormt sinds begin 2018 één van de pijlers in de Spoorzone waar het aanjagen van (nieuwe) economische bedrijvigheid voorop staat. Het doel van Station88 is het bundelen, initiëren en faciliteren van activiteiten in en vanuit Station88 ten behoeve van de economische ontwikkeling in de regio Midden-Brabant.

Kracht van verbinding
Station88 is de ontmoetingsplek voor ondernemers, marktpartijen en kennisinstellingen, waar men kennis kan delen, informatie kan vinden en terecht kan met vragen. Er worden bijeenkomsten georganiseerd op het gebied van de zeven thema’s van Station88 in de vorm van inspiratiesessies, lezingen, workshops, netwerkbijeenkomsten, ondernemerstafels en ondernemerssafari’s. Uitgangspunt is een bijdrage te leveren aan de bedrijfsdoelstellingen voor starters en groeiende MKB-ondernemers door hulp andere ondernemers of partners met specialistische kennis of ervaring. Hierbij staat steeds de kracht van verbinding en de vertaling naar de dagelijkse praktijk centraal.

 

Geplaatst door Maikel Stams