26
november
2018
|
13:21
Europe/Amsterdam

‘Aan Tafel’-mini-symposium over diversiteitsgevoelig werken in transformatie

Aantafel

Op 11 december organiseren Fontys Hogeschool Pedagogiek en het Kennisnetwerk SJS (Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten) een ‘Aan-tafel’ mini-symposium over het onderwerp ‘Diversiteitsgevoelig werken in transformatie’. Dit mini-symposium wordt georganiseerd voor professionals van Jeugdhulpaanbieders, toegangsteams, maatschappelijke partners en docenten en studenten Pedagogiek.

Het mini -symposium is een praktische verdieping op een eerdere ontbijtsessie over dit thema. Daar waar de ‘Aan-tafel’ colleges een inhoudelijke verdieping bieden op onderwerpen die bij de ontbijtsessies aan bod zijn gekomen, gaan we tijdens een mini-symposium dieper in op de praktische vaardigheden.

Onderzoek ‘Diversiteit en transformatie’
Met een ZonMW subsidie is Fontys Hogeschool Pedagogiek, in samenwerking met de Academische Werkplaats Jeugd in Brabant, in 2016 gestart met het onderzoeksproject 'Diversiteit in Transformatie'. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in Amsterdam,Twente en Pharos. Met dit onderzoek willen we een bijdrage leveren aan het verduurzamen van diversiteitsgevoelig werken in wijkteams. Daarbij is het verder verankeren van diversiteitsgevoelig werken binnen de wijkteams in Tilburg samen met migrantenorganisaties en migrantengezinnen als doel gesteld.

Programma
Tijdens het 'Aan tafel' mini-symposium delen we de opgedane inzichten uit dit onderzoeksproject en word je uitgenodigd om in deelsessies actief aan de slag te gaan met diversiteitsgevoelig werken en de door de verschillende partners ontwikkelde producten. De volgende deelsessies zullen worden aangeboden:

  • LOL in Cultuursensitief werken en vroeg signalering van ggz- en lvb-problematiek bij migrantenjeugd

  • In gesprek met ouders over waardenopvoeding

  • Hoe just-in-time informatie te benutten: WereldApp

  • Opvoedingsondersteuning vanuit migrantenperspectief

Deelnemen?
Lijkt dit je interessant en wil je deelnemen aan het ‘Aan tafel’ mini-symposium op 11 december? Meld je hier aan.

Het mini-symposium start om 10.30 uur en zal tot uiterlijk 13.00 uur duren. Het symposium is gratis toegankelijk en zal plaatsvinden op locatie van Fontys Hogeschool Pedagogiek: Professor Goossenslaan 1-01, 5022 DM Tilburg, in het Mollergebouw P1, ruimte D1.01