25
november
2021
|
10:11
Europe/Amsterdam

Nieuwbouw campus Rachelsmolen ook symbolisch van start

sparxtars RA

Op dinsdag 23 november vierde Fontys met architecten en aannemers de officiële start van de nieuwbouw op campus Rachelsmolen Eindhoven. Na de nieuwe leer- en werkomgeving van onder andere Hogeschool ICT, bouwt Fontys verder aan drie nieuwe gebouwen op de campus. In 2023 verhuizen vijf Fontys instituten van de Ds. Th. Fliednerstraat en de TU/e campus naar campus Rachelsmolen. 

Fontys ontwikkelt deze nieuwe ambitieuze campus samen met Barcode Architects, OKRA landschapsarchitecten en Hollandse Nieuwe interieurarchitecten. De uitvoering is in handen van Hurks, Croon Wolter & Dros en ULC. Op de campus bouwt Fontys circa 24.000 m2 bruto vloeroppervlak, verdeeld over drie gebouwen. De gebouwen bieden straks plaats aan zo’n 5.100 voltijdstudenten, 1.170 deeltijdstudenten en 456 fte medewerkers. In de zomer van 2023 zijn de gebouwen klaar.

Vanwege de geldende coronamaatregelen werd de symbolische start in een online jasje gegoten. Dat maakt het mogelijk het om gehele programma terug te kijken. In het programma stond verbinding en samenwerking centraal: FHK studente Tessa Meester schreef er een nummer over en projectleiders vanuit de vijf verhuizende instituten vertellen wat dat betekent voor hen. 

De livestream is terug te kijken via deze link.

Auteur: Yvette Laros