Eindhoven,
08
juni
2018
|
12:44
Europe/Amsterdam

Nienke Meijer over TEC for Society in Booming Brabant

Nienke Booming Brabant

In Booming Brabant, een programma van Omroep Brabant, vertelde Nienke Meijer gisteravond over TEC for Society en TEC skills die studenten ontwikkelen waarmee ze bijdragen aan een duurzame samenleving. Bekijk hieronder de uitzending.

TEC-skills staan altijd in relatie tot maatschappelijke vraagstukken
Nienke Meijer, voorzitter College van Bestuur

Kennis en vaardigheden die volgens Fontys voor alle vakgebieden essentieel zijn noemen we 'TEC', kort voor Technology, Enterpreneurship en Creativity. Wie over TEC-skills beschikt, heeft oog voor maatschappelijke innovatie, wil begrijpen hoe technologie vraagstukken kan oplossen, durft te ondernemen, en zoekt creatief de samenwerking met andere disciplines. Kortom: onze afgestudeerden, docenten en onderzoekers leveren met hun TEC-skills een proactieve bijdrage aan een duurzame en rechtvaardige samenleving. TEC for society!

Booming Brabant laat elke week zien wat er speelt in de Brabantse economie. Een programma dat met een kritische blik kijkt naar de economie in onze provincie, maar dat ook de trots uitstraalt van al het moois wat er wordt gemaakt. Met extra veel aandacht voor innovatieve en internationale ontwikkelingen. Booming Brabant is iedere donderdag vanaf 18.00 uur bij Omroep Brabant te zien, daarna wordt het ieder uur herhaald. Op zondag is Booming Brabant onder meer te zien om 11.30 en 12.30 uur.

 

Lees nog eens over TEC for Society en TEC skills in het essay 'Van praten naar doen' in de download.