november
Europe/Amsterdam

Meer mannen voor de klas in podcast Brabant Meestert!

WhatsApp Image 2020-11-11 at 13.18.02

Stef van Genuchten uit Eindhoven (28) heeft een missie. Hij wil voor de klas en volgt daarom de pabo bij Fontys Hogeschool Kind en Educatie in Eindhoven. Het liefst ziet hij dat nog veel meer mannen basisschoolleraar worden. En daarom sloot hij zich aan bij Brabant Meestert!, een stichting die mannen in Brabant enthousiast wil maken voor het vak leraar basisonderwijs. Nu lanceert hij, samen met medestudenten, een podcast waarin ze met elkaar in gesprek gaan en hun mening delen over mannen in het onderwijs.

In de eerste aflevering van de podcast komen Jens Beekmans, Michiel Janssen, Edwin Borger, Wouter Duim, Robert-Jan Kooiman en Stef van Genuchten aan het woord. Volgens Stef moeten er veel meer mannen voor de klas komen. "Het zijn er momenteel niet veel", zegt hij. "De verhouding is 20 procent man, 80 procent vrouw. Het liefst ziet Brabant Meestert! dat 30 procent van alle schoolteams bestaat uit meesters. Het ultieme doel is natuurlijk dat kinderen net zoveel les krijgen van een juf als van een meester.

Luister hier naar de eerste aflevering van de podcast Brabant Meestert!
De podcast is een leuke luisterervaring met kritische punten, leuke anekdotes en veel gezelligheid. Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar info@meestert.nl.

Auteur: Karlijn Agten