26
april
2017
|
14:42
Europe/Amsterdam

Mark de Graaf

Fontys_lector_BASE_12_Mark_de_Graaf_s

Dr.ir. Mark de Graaf is lector Interaction Design aan Fontys Hogeschool ICT. Het lectoraat Interaction Design (voorheen Serious Game Design) positioneert zich in een bredere ontwikkeling waarin interactieve technologieën in toenemende mate een sleutelrol vervullen in het terugbrengen van de menselijke maat in complexe systemen. Games kunnen hierin een belangrijke rol spelen: deze zijn vaak zeer effectief in het aanspreken van de intrinsieke motivatie waarmee bijvoorbeeld duurzame positieve gedragsverandering bereikt kan worden.
Het lectoraat Interaction Design houdt zich bezig met onderzoek naar allerlei aspecten van gaming. Zo wordt bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de motiverende factor van games. Nieuwe mogelijkheden voor de inzet van games in cultuur, entertainment, onderwijs en gezondheidszorg worden onderzocht en bedacht.

Mark is afkomstig van de TU Eindhoven, Industrial Design en heeft zijn sporen verdiend op de onderwerpen Playful Interactions, en emergence in complex systems. Hij is mede oprichter van een eigen bedrijf: SmartGoals, dat een succesvolle bijdrage aan innovatie in de sportwereld heeft gebracht. Mark is daarmee een alleskunner die zich in het toegepast onderzoek als een vis in het water beweegt. Met zijn komst wordt de focus van dit lectoraat verlegd van Serious Game Design naar Interaction Design. Fontys ICT zal hiermee de betrouwbare partner blijven voor het onderzoeken, verkennen en ontwerpen van Games en Game concepten, maar zal ook nieuwe partners gaan aantrekken.

Contact
E: m.degraaf@fontys.nl
T: 08850 75831